Kontejneri razdora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su 30-ak godina bacali smece u kontejnere ispred stambenog objekta u kojem žive, stanari Splitske ulice u Puli sada su primorani otpatke nositi stotinjak metara niže, do Veslackog kluba, gdje im je Herculanea pronašla novi dom.

Tamo gdje su nekada bile posude za otpad sada su rezervirana tri parkirna mjesta za zaposlenike Ureda državne uprave, kako doznajemo iz Grada. Pojedini stanari Splitske ulice vjeruju, pak, da su parkirna mjesta rezervirana za novootvoreni kafic ciji je vlasnik sigurno neka faca, kako vele, i da je to jedan od razloga zašto više nema kontejnera.

Jednu 80-godišnju gospodu, koja se krece uz pomoc štake, zatekli smo baš kad je krenula baciti otpatke. Požalila nam se da joj je predaleko hodati skroz do Veslackog da bi bacila vrecicu smeca i ovakav potez nadležnih smatra sramotnim. No, ima i onih kojima su, sudeci prema odgovoru koji smo dobili iz Herculanee, kontejneri smetali na prijašnjoj lokaciji.

"Posude za otpad koje su se nalazile ispred zgrade Splitske ulice (ukupno njih 12, od kojih cetiri za selektivno prikupljanje) premještene su zbog žalbi pojedinih stanara na buku koja se stvara u jutarnjim satima prilikom pražnjenja posuda. Osim toga, zbog velikog broja posuda i potrebnog vremena za pražnjenje usporavao se promet u jutarnjim satima prilikom odlaska ljudi na posao, što je i bio predmet razgovora sa prometnom policijom", navodi se u dopisu Herculanee.

Iz Herculanee podsjecaju i da su dio posuda za otpad koje su se nalazile unutar dvorišta u Splitskoj ulici pocetkom godine premjestili na nove lokacije na zahtjev gradana tih kucnih brojeva jer se usluga nije mogla izvršiti zbog parkiranih automobila i buke prilikom pražnjenja. Iz Herculanee navode i da su posude razmjestili na nove lokacije kod Veslackog kluba kao privremeno rješenje te ce se uvidjeti hoce li ono udovoljiti zahtjevima gradana, kao i prometne policije.


Podijeli: Facebook Twiter