Kontejneri i auti na pločniku ometaju pješake

Mutvoranska ulica (D. MEMEDOVIĆ)
Mutvoranska ulica (D. MEMEDOVIĆ)

Otkako je počela gradnja rotora ne prestaju negodovanja građana, posebno stanovnika Šijane koji već mjesecima muku muče - što zbog radova, što zbog prašine, što zbog nesnosne prometne gužve u nekad mirnom pulskom kvartu.

Osim vozača, muku muče i pješaci koji zbog parkiranih automobila i privremenih regulacija prometa više ne znaju gdje bi hodali, a situaciju dodatno otežavaju kontejneri koji se posljednjih mjeseci u Šijani konstantno premještaju i postavljaju na neprimjerenim mjestima. Posebno u Mutvoranskoj ulici u kojoj je promet potpuno kaotičan i svakodnevni život jako otežan.

Anđelo Sirotić, 100-postotni invalid, je zbog parkiranih automobila i loše postavljenih kontejnera prije nekoliko dana pao na kolnik i umalo poginuo.

- Da nije bilo prolaznika, ne znam kako bi to završilo. On me spasio, ispričao nam je Sirotić te dodao da će zbog svega toga podnijeti tužbu i tražiti odštetu. Veli da je prije tog nemilog događaja u nekoliko navrata zvao i upozoravao nadležne u Herculanei, tražeći da se kontejneri uklone s nogostupa jer ometaju pješake i predstavljaju potencijalnu opasnost, no odgovor nije dobio.

Obratio se stoga našoj redakciji ne bi li, kako je rekao, ukazao na mnoge nelogičnosti u Šijani, u uličicama u okolici gradilišta rotora. Međutim, hoće li Herculanea ukloniti kontejnere te što se kani poduzeti po tom pitanju, nismo uspjeli doznati jer odgovor na upit iz Herculenee nismo dobili.  (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter