Kontejeri u Kašćergu, a javna rasvjeta u Zamaski dol

Pročistač na Debelom rtu izgradnjom novog više neće raditi (Arhiva)
Pročistač na Debelom rtu izgradnjom novog više neće raditi (Arhiva)

U mjesnim odborima Kašćerga i Zamask održane su rasprave u sklopu projekta Pazi(n) proračun, na kojima su se mještani izjašnjavali o malim komunalnim akcijama. Radi se o projektima vrijednim do 35 tisuća kuna kojima se poboljšava komunalni standard na području njihovih mjesnih odbora, a financirat se iz proračuna Grada Pazina za 2018. godini. Uvodno je Nikolina Pamić predstavila prijavljene male komunalne akcije koje ulaze u prethodno definiran financijski okvir i udovoljavaju uvjetima za provedbu. To su nabava brodskog kontejnera čije se cijene, ovisno o veličini kreću od 12 do 30 tisuća kuna, zatim postavljanje kamene obloge na spomeniku u Kašćergi u vrijednosti 11.500 kuna, nabava rasvjetnog reflektora s nosačem za igralište u Kašćergi u vrijednosti 3.000 kuna i uređenje šumskog puta u dužini od 900 metra u vrijednosti 35.000 kuna.

U raspravi koja je uslijedila kao optimalna mogućnosti iskristalizirala se nabava kontejnera od pet metara u vrijednosti 19.987 kuna, pa je moderator Igor Bajok pitao nazočne žele i uređenje šumskog puta u određenoj duljini. Tomu je Maja Stranić Grah, pročelnica Odjela  za financije i proračun Grada Pazina odgovorila kako je za dovršetak puta potrebno oko 12.000 kuna.

Stoga je Bajok dao na izglasavanje promjenu glasačkog listića na kojem je prvi prijedlog nabava kontejnera dimenzije 5 m u vrijednosti približno 20.000,00 kn. Nakon rasprave mještani su glasali o provedbi navedene tri male komunalne akcije: nabavi kontejnera, dimenzija pet metara u vrijednosti 19.987 kuna, uređenje spomenika u procijenjenoj vrijednosti 11.500 kuna i nabava materijala za uređenje šumskog puta u preostalom iznosu do 35.000 kuna.

U Mjesnom odboru Zamask kao male komunalne akcije prijavljene su sanacije spojnih putova Zamask- Flegi u iznosu od 26.000 kuna i Morvine – Petehi u iznosu od 10.000 kuna, postavljanje javne rasvjete su selima Toncinići i Korona u Zamaskom dolu, po 35.000 kuna za svako selo, te postavljanje dvije samostojeće zatvorene aluminijske oglasne ploče u vrijednosti 8.000 kuna.

Predsjednika mjesnog odbora Massima Matijašića zanimalo je povećanje iznosa od 35.000,00 kuna za male komunalne akcije u sklopu projekta Pazi(n) proračun! na način da mu se pribroji iznos namijenjen komunalnim intervencijama u iznosu 10.000 kuna čime bi na ovoj javnoj raspravi okupljeni odlučivali o ukupno 45.000 kuna. S prijedlogom se usuglasila Stranić Grah pa su mještani najprije jednoglasno izglasali da se iznosu namijenjenom za male komunalne akcije pribroji iznos za komunalne intervencije u mjesnom odboru što ukupno iznosi 45.000 kuna o čijoj raspodjeli mogu u nastavku izravno glasati. Potom je uslijedilo glasanje s ishodom o postavljanje maksimalnog broja rasvjetnih tijela u Zamaskom dolu u iznosu od 45.000 kuna. (M. RIMANIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter