Konstruktivan radni start buzetskih vijećnika

Buzetsko vijeće: Za sada još uvijek jednoglasno (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Buzetsko vijeće: Za sada još uvijek jednoglasno (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Obilježja konstituirajuće sjednice buzetskog Gradskog vijeća mogu se primijeniti i na sinoćnje prvo radno zasjedanje, na kojem su sve odluke također donesene jednoglasno. Novi vijećnički saziv, vladajući i opozicijski blok, startao je konkretno što se vidjelo već kod usvajanja dnevnog reda.

Vlatko Mrvoš, u ime koalicije SDP - HNS, predložio je dopunu dnevnog reda odlukom o izmjenama i dopunama odluke o komunalnom doprinosu. S obzirom na to da je 30. lipnja krajnji rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju, namjera je, pojasnio je, napraviti ustupak građanima koji trebaju legalizirati svoje kuće, garaže i štale.

Vijećnici su jednoglasno usvojili program potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju za razdoblje od 2013. do 2015. godine, usklađen s propisima EU-a. Za potpore je predviđeno 1,7 milijuna kuna. Vedran Majcan (lista SDP-HNS) prenio je primjedbu oporbe da to nisu dovoljna financijska sredstva da bi se značajno pomoglo poljoprivrednicima.

- Predlažemo da se osigura značajnija potpora i predviđena sredstva povećaju na minimalno tri milijuna kuna za trogodišnje razdoblje, rekao je Majcan.

Gradonačelnik Siniša Žulić predložio je da iznos za sada ostane isti, te se poveća dogodine ukoliko se pokaže da za to ima prostora. - Buzetu nad glavom visi gubitak brdsko-planinskog područja što znači značajno smanjenje gradskog proračuna i nisam spreman preuzeti nekakvu novu obvezu, rekao je Žulić. Taj je iznos, pojasnila je resorna pročelnica Ornela Rumen, napravljen na temelju ovogodišnjeg proračuna i projekcije za naredne dvije godine koji su važeći do sljedećih eventualnih izmjena.

U nastavku sjednice jednoglasno je doneseno rješenje o izboru članova desetak radnih tijela Gradskog vijeća, a prihvaćen je i Mrvošev prijedlog da se na jednoj od idućih sjednica imenuje i uredništvo gradskih web stranica.

Vijećnica Edit Rupena ( lista IDS- Zeleni- HSU) podnijela je zahtjev za stavljanje mandata u mirovanje iz osobnih razloga, a u vijećnićkim klupama zamijenio ju je Dragan Klarić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter