Konstituirana Skupština, Kozlevac predsjednik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U 18.05 sati u Pazinu je izborom SDP-ovca Dina Kozlevca za predsjednika Skupštine Istarske županije konstituiran peti županijski saziv. Za izbor Kozlevca, koji je bio jedini kandidat, u tajnom je glasanju bilo 29 vijecnika, dok su cetiri bila protiv, a cetiri su listica bila nevažeca.
Na konstituirajucu sjednicu koju je sazvala Vlada došlo je 37 od 41 vijecnika, koliko ih ima u tom najvišem predstavnickom tijelu Istre te su davanjem prisege poceli vijecnicki mandat.
Za potpredsjednike Skupštine izabrani su Silvio Brunelli s liste IDS-HNS (33 za, dva protiv i dva nevažeca listica) i Vlado Ivetic iz udruge Ladonja (32 za, tri protiv i dva nevažeca) koji nisu imali protukandidate.
- Idemo dalje s delom, porucio je Kozlevac na kraju kratkog prvog obracanja na novoj funkciji i rekao da ocekuje suceljavanje argumenata i prijedloga da bi odluke Županijske skupštine bile što kvalitetnije.
Župan Ivan Jakovcic je uvjeren u dobru suradnju s predsjednikom Skupštine.
- Istarski biraci su nama prepustili tešku i veliku odgovornost, ali i zadovoljstvo upravljanja Istrom, rekao je župan uz poruku da ce biti župan svih gradana Istre i pozvao na zajedništvo u ostvarenju kljucnih projekata koji su obecani gradanima.


Podijeli: Facebook Twiter