Konobar zadržao pun novcanik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecka policija kazneno je prijavila 32-godišnjeg konobara s podrucja Zaboka na privremenom radu u Porecu zbog utaje, odnosno zbog osnovane sumnje da je 27. srpnja u restoranu u kojem radi pronašao i zadržao za sebe novcanik u kojem je u stranoj valuti bilo oko 140 tisuca kuna.

Po izvješcu policije jedna je 50-godišnjakinja, inace hrvatska državljanka iz Poreca, nakon rucka u restoranu zaboravila novcanik na stolu, i primijetivši da ga nema došla se raspitivati upravo kod 32-godišnjeg konobara. Medutim on je prešutio da je novcanik kod njega. Protiv 32-godišnjeg konobara slijedi kaznena prijava redovnim putem, izvijestio je voditelj Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu PU istarske Valter Opašic.

Neslužbeno smo doznali da se slucaj utaje novcanika dogodio u restoranu Arlen na ulasku u Porec. Vlasnik restorana Denis Živolic nerado nam je ispricao tek šturu pricu o konobaru i novcaniku prepunom novca. Nije nam htio reci tko je 32-godišnji konobar kojeg je policija optužila za utaju, kao ni tko je tajanstvena Porecanka koja je u svom "takuinu" držala ni manje ni više nego 140 tisuca kuna u stranoj valuti. Živolic je istaknuo da je sve u rukama policije.

- Što se mene tice novac je vracen, a slucaj riješen. Želio bi naglasiti da se dogadaj nije zbio onako kako je predstavljen javnosti. Ovo je prva sezona da taj konobar radi kod mene, a danas je dobio otkaz, jedino je što nam je kazao vlasnik restorana Denis Živolic.


Podijeli: Facebook Twiter