Konoba Most domaćin sljedeće gurmanske večere

Konoba Most iz Buzeta domaćin sljedećeg Istra gourmet toura (M. MIJOŠEK)
Konoba Most iz Buzeta domaćin sljedećeg Istra gourmet toura (M. MIJOŠEK)

Druga sezona ovogodišnje manifestacije "Istra gourmet tour " nastavlja se u četvrtak, 17. listopada u 19 sati u buzetskoj konobi Most. Nastavak su, u ime organizatora, u restoranu Plavi u Fažani najavili predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije Dušan Černjul te vlasnica konobe Most Nilda Marinac i suvlasnici restorana Plavi Miljenko Okreša i Ivana Okreša Karlić.

Konoba Most ponudit će dva menija poput svih drugih ugostitelja koji sudjeluju u manifestaciji. U mesnom meniju bit će, među ostalim, pršut te sir sa tartufima, fuži s tartufima, teleće pečenje s tartufima i nedeva, dok će vegetarijanski meni uz ovčji sir i skutu sadržavati i fritaju sa šparugama, domaću tjesteninu s tartufima, domaći kruh u oba menija te kolač od sira i jabuka za desert i točeno vino. Dolazak je potrebno prethodno najaviti.

U restoranu Plavi u kojem će večera uslijediti 31. listopada, bit će ponuđena mesna delicija s emulzijom ekstradjevičanskog maslinovog ulja i aromatičnog bilja, zapečena tjestenina u jesenskoj fažanskoj priči, divljač s palentom, kestenima i gljivama ili pak za ljubitelje ribe, delicije maštovitih naziva; Pejzaž fažanskog podmorja, riblji filet "Plavi" te Slatko iskušenje Kuppelwieser i birana vina. Promotivna cijena svakog menija je 120 kuna po osobi.

U ovosezonskoj manifestaciji, koja se organizira po istarskim objektima dvaput mjesečno i završava u svibnju sljedeće godine, sudjeluje 16 ugostiteljskih objekata, od kojih su dva iz slovenske Sežane. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter