Druga sezona ovogodišnje manifestacije "Istra gourmet tour " nastavlja se u četvrtak, 17. listopada u 19 sati u buzetskoj konobi Most. Nastavak su, u ime organizatora, u restoranu Plavi u Fažani najavili predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske županije Dušan Černjul te vlasnica konobe Most Nilda Marinac i suvlasnici restorana Plavi Miljenko Okreša i Ivana Okreša Karlić.
Konoba Most ponudit će dva menija poput svih drugih ugostitelja koji sudjeluju u manifestaciji. U mesnom meniju bit će, među ostalim, pršut te sir sa tartufima, fuži s tartufima, teleće pečenje s tartufima i nedeva, dok će vegetarijanski meni uz ovčji sir i skutu sadržavati i fritaju sa šparugama, domaću tjesteninu s tartufima, domaći kruh u oba menija te kolač od sira i jabuka za desert i točeno vino. Dolazak je potrebno prethodno najaviti.
U restoranu Plavi u kojem će večera uslijediti 31. listopada, bit će ponuđena mesna delicija s emulzijom ekstradjevičanskog maslinovog ulja i aromatičnog bilja, zapečena tjestenina u jesenskoj fažanskoj priči, divljač s palentom, kestenima i gljivama ili pak za ljubitelje ribe, delicije maštovitih naziva; Pejzaž fažanskog podmorja, riblji filet "Plavi" te Slatko iskušenje Kuppelwieser i birana vina. Promotivna cijena svakog menija je 120 kuna po osobi.
U ovosezonskoj manifestaciji, koja se organizira po istarskim objektima dvaput mjesečno i završava u svibnju sljedeće godine, sudjeluje 16 ugostiteljskih objekata, od kojih su dva iz slovenske Sežane. (P. LUKEŽ)