Konjuh nemoćna protiv Venus Williams

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Hrvatska je ostala bez predstavnica u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije tenisačica nakon što je 37-godišnja Amerikanka Venus Williams nadigrala 19-godišnju Anu Konjuh sa 6-3, 6-2 u dvoboju osmine finala odigranom na središnjem terenu All England Cluba.

Peterostruka wimbledonska pobjednica u ponedjeljak je bila u sjajnom izdanju. Amerikanka je odlično servirala i u prvom setu izgubila svega tri poena na početnom udarcu. Konjuh se držala do osmog gema, spasila u četvrtom jednu 'break'-loptu, ali kad je Williams po drugi put došla do prilike za oduzimanje servisa, naša tenisačica se nije uspjela izvući. Za 29 minuta prvi je set otišao na stranu 37-godišnje veteranke.

U drugom je setu Williams do 'breaka' stigla već u trećem gemu. Amerikanka je s nekoliko pogrešaka u sljedećem gemu pomogla Konjuh da dođe do prilike za povratak, ali je 19-godišnja Dubrovkinja propustila dvije 'break'-lopte koje su joj se ukazale. Već u sljedećem servis-gemu Ana je odigrala loše i ostala bez poena.

Do kraja meča Konjuh je imala još jedan bljesak, kad je u sedmom gemu spasila tri meč-lopte, ali njezin je zaostatak bio prevelik, a Venus Williams preiskusna, da bi ispustila stvorenu prednost. Amerikanka je za 64 minute slavila sa 6-3, 6-2 i izborila svoje 13. wimbledonsko četvrtfinale u kojem će za suparnicu imati ovogodišnju pobjednicu Roland Garrosa, Latvijku Jelenu Ostapenko.

Ni druga hrvatska predstavnica u osmini finala, Dućanka Petra Martić, nije se uspjela plasirati u četvrtfinale. nakon što je u dvoboju sa Slovakinjom Magdalenom Rybarikovom poražena sa 4-6, 6-2, 3-6 nakon sat i 50 minuta igre.

Od sljedećeg ponedjeljka tenisačice će dobiti novu 'kraljicu'. Njemica Angelique Kerber poražena je u osmini finala od bivše wimbledonske finalistice Španjolke Garbine Muguruze sa 4-6, 6-4, 6-4 te je time izgubila mogućnost zadržavanja na svjetskom 'broju 1'. Kerber će na čelnom mjestu WTA naslijediti ili Čehinja Karolina Pliškova, koja je ispala već u 2. kolu Wimbledona, ili Rumunjka Simona Halep, uspije li se probiti do polufinala trećeg Grand Slam turnira sezone.

WIMBLEDON, tenisačice - 4. kolo

Garbine Muguruza (Špa/14) - Angelique Kerber (Njem/1) 4-6, 6-4, 6-4

Svjetlana Kuznjecova (Rus) - Agnieszka Radwanska (Polj/9) 6-2, 6-4

Magdalena Rybarikova (Slk) - PETRA MARTIĆ (HRV) 6-4, 2-6, 6-3

Venus Williams (SAD/10) - ANA KONJUH (HRV/27) 6-3, 6-2

Jelena Ostapenko (Lat/13) - Jelina Svitolina (Ukr/4) 6-3, 7-6 (6)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter