Konjicko natjecanje atrakcija Petrove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Supetarci blagdan svojih župskih patrona svetih Petra i Pavla slave na njihov dan, koji je ujedno i Dan opcine, u obiteljima, ali zato subotu po Petrovi posvecuju svojim gostima, koji ih tim povodom posjecuju u velikom broju. Bilo je tako i minule subote.

Brojni sportski susreti privukli su u mjesto rekreativce i ljubitelje sporta. Središnji je dogadaj, koji se u posljednjih nekoliko godina afirmirao i kao glavna atrakcija Petrove, turnir u preponskom jahanju. Parkur, prostor s preponama smješten u dolcu, u prirodnoj areni, idealan je za održavanje i pracenje tog zanimljivog sporta.

Clanovi konjickih klubova Katoro iz Umaga, Furija iz Poreca, Astra iz Labina i domaceg Hiposa natjecali su se u tri discipline, tocnije na tri visine - 80, 100 i 110 centimetara. Pravu draž preponskog jahanja prikazali su Bruna Bradanovic iz Svetog Petra u Šumi, Alen Krunic iz Umaga i Dražen Tadijevic iz Poreca preskakujuci prepone visoke 110 centimetara. Iako je sve troje izvrsno obavilo posao, pobjedu je odnio Krunic, koji je u prvom nastupu jahao Red Ramira, a u završnici Ratinu, te mu je opcinski nacelnik Mario Bratulic urucio pobjednicki pehar. Krunic je osvojio prvo i drugo mjesto, Tadijevic trece, a Bradanovic cetvrto.


Podijeli: Facebook Twiter