Konjicka utrka u nacionalnom parku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove ce se subote u Nacionalnom parku Brijuni održati konjicka utrka u daljinskom jahanju "Brijuni Cup 2009.". Duljina staze iznosi 30 kilometara, a jahat ce se u dvije etape, najavljeno je na konferenciji za novinare u hotelu Riviera.

- Na utrci ce nastupiti 34 ekipe iz 14 klubova iz Hrvatske, Srbije i Njemacke. Našu zemlju predstavlja osam klubova od kojih je cak polovina iz Istre - Konjicki klub Manjadvorci, Astra iz Labina, Soko iz Pazina te Pula. Uz njih iz Hrvatske se natjecu i konjicki klubovi Hiperion iz Zagreba, Bilogora-Papuk, Rijeka i Kutina, kazao je Zoran Uravic, predsjednik organizacijskog odbora.

Start utrke je u podne kod konjušnice nedaleko od Safari parka, a predvideno trajanje je oko cetiri sata. Proglašenje pobjednika održat ce se oko 17 sati kod stare masline.

Ovu konjicku utakmicu zajednicki organiziraju Nacionalni park Brijuni, Istarski konjicki savez i Konjicki klub Manjadvorci.

- Cast nam je što sudjelujemo u organizaciji ove utrke. Jahaci ce na putu od starta do cilja prolaziti najatraktivnijim dijelovima otoka - od fazanerije, dijela golf igrališta, rimske vile u uvali Verige pa do poluotoka Zelenikovac i ornitološkog rezervata. Voljeli bismo da ova manifestacija postane i tradicionalna, kazao je Branimir Reindl iz Javne ustanove Nacionalni park Brijuni koji je ujedno i direktor programa. Dodaje da "Brijuni Cup" može biti i pocetak revitalizacije brijunske konjušnice koja je za vrijeme Tita bila dom ergeli lipicanaca.

U utrci ce sudjelovati i konj Wolf, trenutni prvak Balkana. Zanimljivo je da od brijunske utrke sponzorstvo ovog grla preuzima Tony Cetinski.

Za najbolje jahace predvidene su i nagrade. Prvoplasirani ce osvojiti boravak na Brijunima, drugoplasirani boravak na rancu Barba Tone u Manjadvorcima, a treci krstarenje brijunskim arhipelagom.

Organizatori napominju da je u cijenu karte ukljucen i prijevoz brodom iz Fažane.

Konferenciji za novinare je prisustvovao i Zoran ?ordevic, Puljanima poznatiji kao ?ole Macola, koji je ovu priliku iskoristio da najavi humanitarnu akciju za pomoc Sanji Bubonjic-Butkovic, teško bolesnoj djevojci, koja ce se održati na rancu Barba Tone 10. listopada.


Podijeli: Facebook Twiter