Konji su nam dragi, ali...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Želimo konje u selu, ali pod nadzorom, kažu clanovi vijeca Mjesnog odbora Manjadvorci, nakon što su im, kako tvrde, konji s ranca Barba Tone pocinili veliku štetu na njivama jer lutaju bez nadzora.

"Dugi niz godina pokušavamo dogovoriti s vlasnikom ranca Zoranom Uravicem da drži konje pod nadzorom. Dogovora se drži dva ili tri dana pa onda krene sve po starom. Prelila nam se caša", kazao nam je ?ani Brgic u ime 40-ak mještana Manjadvorci.



Kažu da su Uravicu dali neke svoje parcele na korištenje, no konji svejedno ulaze i na one parcele koje nisu namijenjene za ispašu, a do njih Uravic dolazi tako što ruši suhozid. Brgic dodaje da su taj problem nedavno pokušali riješiti mirnim dogovorom, no da Uravic nije došao na sastanak, vec im je porucio da to rješavaju putem njegovog odvjetnika.

Zoran Uravic kaže pak da ne bježi od odgovornosti, no da optužbe da ruši suhozid medu parcelama da bi konji mogli prolaziti jednostavno nisu istinite.

"Dogodi se da konji pobjegnu, odlutaju, no trudim se da se to ne dogada cesto. Svima onima kojima su eventualno pocinili kakvu štetu, nadoknadim to na neki nacin, primjerice vrecom zobi ili sijenom, kaže Uravic. Istaknuo je da želi pronaci najbolje rješenje s mještanima i Opcinom, no da ima onih koji imaju svoje interese i nisu za dogovor.


Podijeli: Facebook Twiter