Konji i pejzaži

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba likovnih umjetnika Hrvoja Dumancica i Eugena Varzica otvorena je u Barbanu proteklog vikenda prigodom održavanja 35. trke na prstenac.

Radi se o prvom u nizu zajednickih nastupa dvojice autora. Dumancic se predstavio skulpturama na temu konja, dok se Varzic predstavio monumentalnom slikom koja obraduje temu istarskog pejzaža.

S obzirom na to da je uz visoke goste koji su nazocili utrci ove godine Trku na prstenac posjetio i predsjednik Ivo Josipovic, a organizator utrke tradicionalno daruje predsjednika, tako su i ove godine uruceni mnogi pokloni, medu kojima su i radovi spomenutih umjetnika koji ce, po predsjednikovim rijecima, krasiti njegov ured.

Eugen Varzic diplomirao je na slikarskom odjelu Filozofskog fakulteta u Rijeci 1999. godine. Bavi se i sakralnim slikarstvom, clan je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Hrvoje Dumancic diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti Sveucilišta u Zagrebu, smjer kiparstvo, 1998. godine. Izlagao je u zemlji i inozemstvu.


Podijeli: Facebook Twiter