Konferencija načelnika glavnih stožera srednje Europe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treća konferencija načelnika glavnih stožera zemalja središnje Europe, koju organizira zapovjedništvo američkih snaga u Europi, otvorena je u četvrtak u splitskom hotelu Le Meridien Lav.

Konferenciju je otvorio predsjednik Ivo Josipović koji je novinarima nakon otvaranja rekao da je temeljna poruka konferencije da je središnja Europa stabilna te da su zajednički napori u obrambenim pripremama, u vježbi i u opremi, ključni za stabilnost središnje Europe.

Otvaranje konferencije kao i njezin rad zatvoreni su za novinare.

"Najviši vojni dužnosnici zemalja srednje Europe okupili su se da bi razmotrili suradnju i ojačali je", rekao je novinarima predsjednik Josipović.

On je također kazao da očekuje da će zaključci ove konferencije biti pozitivni u smislu daljnjeg jačanja suradnje i racionalizacije s jedne strane te jačanja efikasnosti oružanih snaga svih zemalja s druge strane.

Na konferenciji sudjeluju načelnici glavnih stožera iz Hrvatske, Poljske, Rumunjske, Bugarske, Slovenije, Mađarske, Češke i Slovačke te zapovjednici nacionalne garde iz nekoliko američkih saveznih država. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter