Konferencija liberala u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodna liberalna konferencija, koja pocinje u srijedu u Porecu, najvažnija je medunarodna konferencija koju je dosad organizirao IDS, rekao je tajnik te stranke Tedi Chiavalon na konferenciji za novinare.

Jacanje veza IDS-a s liberalnim i regionalnim strankama jedan je od razloga sazivanja konferencije, koja ce formalno biti otvorena u srijedu navecer u poreckom hotelu Palazzo, dok ce izlaganja na temu Liberalni pogled na EU perspektivu te diskusije o položaju lokalnih i regionalnih vlasti u Europi i o proširenju EU-a na jugoistocnu Europu biti održane u cetvrtak u prijepodnevnim satima.

Oriano Otocan, medunarodni tajnik IDS-a, rekao je da ce na Konferenciji aktivno sudjelovati predstavnici liberala iz devet europskih država, zatim europski europarlamentarci, predsjednici regija i liberalnih stranaka. - Ocekujemo da Konferencija ujedno bude i potpora hrvatskom ulasku u EU, kazao je Otocan.

Iako je IDS organizator poreckog okupljanja europskih liberala, kojima i sam pripada, on ga, tvrdi njegov tajnik, ne financira. To je prepušteno Europskoj liberalnoj demokratskoj stranci (ELDR) i njemackoj zakladi za promicanje liberalne demokracije Friedrich Naumann Stiftung.


Podijeli: Facebook Twiter