Koncesijska odobrenja za 14 pulskih plaža

Koncesija je dana za 14 lokacija (arhiva)
Koncesija je dana za 14 lokacija (arhiva)

Grad Pula usvojio je plan upravljanja pomorskim dobrom za 2014. godinu, u kojem se na 14 pulskih plaža namjeravaju dozvoliti djelatnosti poput iznajmljivanja sandolina i pedalina, brodica, skutera, ležaljki i suncobrana, postavljanje šatora i kioska te iznajmljivanje rekreacijskih sadržaja.

Planom se predviđa i zaštita te održavanje pomorskog dobra, i to sanacija manjih oštećenja na prostorima za sunčanje, popravljanje ograda i stepenica za ulaz u more i sl.), uređenje plaža dovozom pijeska, čišćenje i odvoz smeća, postavljanje posuda za odlaganje smeća na plažama, postavljanje tuševa i slično.

Koncesijska odobrenja koja će se dodijeliti za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru neće isključivati ni ograničavati opću upotrebu pomorskog dobra, osim u slučaju da se organizatoru manifestacije dozvoli djelomično ili potpuno isključenje od opće uporabe za druge osobe.

Sredstva koja budu prikupljena od koncesijskih odobrenja iskoristit će se za održavanje uređaja i objekata koji se nalaze na pomorskom dobru.

Dakle, riječ je o 14 lokacija. Na Puntiželi-Hidrobazi dozvolit će se 11 različitih usluga, u autokampu na Puntiželi 20, autokampu Stoja pet, Valovinama devet, u Gortanovoj uvali 4, kao i na Valsalinama, dok će se na Valkanama dozvoliti dvije djelatnosti. Na Verudeli će se ukupno dozvoliti 24 uslužne djelatnosti, i to kod hotela Brioni devet, Punta Verudeli 11, kod hotela Histrije 1, a kod Svjetionika tri.

Uz ove lokacije, obuka plivanja obavljat će se već tradicionalno na kupalištu Stoja, Valkanama i Mornaru, a te su mikrolokacije dane na upravljanje Savezu sportova grada Pule. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter