Koncesija za Stoju ide pred gradske vijecnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu aktima donesenim u razdoblju od 19. srpnja do 2. kolovoza gradonacelnik Pule Boris Miletic usvojio je izviješce o javnoj raspravi o prijedlogu UPU-a Istocna poslovna zona, Lungomare te Max Stoja. Tom su odlukom zapravo udareni temelji za izradu nacrta konacnih prijedloga za te UPU-ove.

Javna rasprava održana je u razdoblju od 12. lipnja do 11. srpnja 2012. godine te su obradeni svi prijedlozi i primjedbe koje su sudionici u javnoj raspravi dali u roku. Zanimljivost je da u sva tri izviješca stoji da Državna geodetska uprava te Istarska županija (Upravni odjel za održivi razvoj, pododsjek za zaštitu prirode i okoliša) nisu u roku predala svoje primjedbe, a za UPU Max Stoja to nisu ucinile ni Hrvatske vode.

Donesen je takoder prijedlog o davanju u koncesiju kupalište Stoja o cemu ce odlucivati Gradsko vijece na iducoj sjednici. Na raspisani natjecaj za koncesiju pristigla je samo jedna ponuda, i to ona tvrtke Orijentir iz Pule. Kao uvjet je navedeno da se plaža se ne smije ogradivati niti se smije naplacivati ulaz na plažu. Takoder, koncesionar je dužan izvršiti sve zahvate u prostoru koji je obuhvacen koncesijom sukladno DPU "Kupalište Stoja" te u tu svrhu ishodovati lokacijske dozvole i druga odobrenja za gradnju.

Koncesija se daje na 19 godina, uz mogucnost raskida ugovora sukladno važecim zakonskim propisima. Koncesionar se medu ostalim takoder obvezuje se da ce uredno placati godišnju naknadu koja se sastoji se od dva dijela - stalni dio koncesijske naknade iznosi 5,52 kune po metru kvadratnom, odnosno 32.948 kuna te promjenjivi dio koji iznosi 4,55 posto prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti i pružanjem usluga na plaži. Nadalje, buduci koncesionar je dužan prije sklapanja ugovora o koncesiji Gradu Puli dostaviti garanciju banke radi dobrog izvršenje obveza glede investicija na iznos od 443.089 kuna, što iznosi sedam posto od ukupne planirane investicijske vrijednosti. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter