Koncesija Brijuni rivijeri smanjena sa 66 na 50 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Na sastanku u cetvrtak kod istarskog župana Ivana Jakovcica, kojem su prisustvovali predstavnici gradova Pule i Vodnjana, Opcine Fažana i društva Brijuni rivijera, dogovoreno je da ce, sukladno odluci Vlade, supotpisnici ugovora o provedbi razvojnog programa Brijuni rivijera dostaviti svojim nadležnim tijelima nacrt tog ugovora radi davanja potrebnih suglasnosti.

O prijedlogu ugovora raspravljat ce se na sjednici Skupštine Istarske županije, vijecima gradova Pule i Vodnjana i Opcine Fažana, kao i na sjednicama Skupštine i Nadzornog odbora Brijuni rivijere", otkrio nam je Ratomir Ivicic, direktor te tvrtke, koji je pritom dodao da ocekuje usvajanje ugovora, dakako, nakon provedene rasprave.

- Nakon što se svi potpisnici suglase vezano za ugovor, pristupit ce se potpisivanju. Uslijedit ce imenovanje povjerenstva za odabir ponuditelja koje ce provesti sve pripremne radnje koje prethode raspisivanju natjecaja. Povjerenstvo ce izabrati Vlada.

Nakon što povjerenstvo donese odluku, društvo Brijuni rivijera ce raspisati natjecaje za navedene lokacije, opisao nam je Ivicic tijek postupka. Na pitanje ocekuje li da ce natjecaji biti objavljeni na jesen 2011. odgovorio je da se nada da ce biti raspisani i ranije. Dodaje da ce to, prije svega, ovisiti o dinamici potpisivanja ugovora i donošenja ranije spomenutih odluka povjerenstva.

Inace, nacrt ugovora o provedbi razvojnog programa "Brijuni rivijera" na lokacijama Pineta, Hidrobaza i otok Sv. Katarina-Monumenti (to je pun naziv dokumenta, op.a.) Vlada je usvojila na sjednici održanoj 2. lipnja. Ivicic kaže da u ovom trenutku nije u mogucnosti detaljnije komentirati ugovor s obzirom na nekoliko novina koje cine bitne sastojke ugovora, a koje ce uskoro biti razmatrane na nadležnim tijelima društva.

Ono što je uocljivo u odnosu na dosadašnje najave je novi prijedlog prava gradenja koje je smanjeno na 50 godina, a do sada je bilo najavljeno 66 godina. Inace, dokument na dvije stranice je objavila Vlada nakon sjednice 2. lipnja, a Ladonja je u cetvrtak na svojim internetskim stranicama objavila prijedlog ovog ugovora na 38 stranica i druge popratne dokumente koji su sastavni dio najave 23. sjednice Županijske skupštine na kojoj ce se glasati o tom ugovoru.

Ladonja je ujedno pozvala gradane da daju svoje komentare i primjedbe da bi ih vijecnici mogli iznijeti na skupštini.


Podijeli: Facebook Twiter