Koncertom obilježena godišnjica Bachova rođenja


Treći koncert rovinjskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbenog poučka, bio je u znaku 330. obljetnice od rođenja velikog skladatelja Johana Sebastiana Bacha. Tim su povodom učenici Glazbene škole "Ivan Matetić-Ronjgov" iz Pule kroz izvedbu izvadaka iz opsežnog i raznovrsnog glazbenog opusa predstavili Bachov lik i djelo.

Publika je uživala u vokalnim i instrumentalnim, solističkim i komornim izvedbama mladih i najmlađih talentiranih glazbenika- pobjednika regionalnih, državnih ili međunarodnih natjecanja, dok je Filip Rabar, također, učenik škole pripremio i dojmljivu video prezentaciju o slavnom i najpoznatijem baroknom kompozitoru.

Koncert je otvorio komorni zbor s dirigenticom prof. Vinkom Burić, izvevši "O Haupt voll Blut und Wund BWV 244," koral iz Muke po Mateju nakon čega je uslijedilo predstavljanje mladog pijaniste Mateja Buzleta, učenik trećeg razreda Osnovne glazbene škole, koji je izveo Menuet u G-duru te Magdalena Pavlić, učenice petog razreda s Dvoglasnom invencijom koje je Bach pisao kao kompozicije namijenjene svojoj djeci ili učenicima kao vježbe.

Maturantica Odjela za teoriju i glasovir Valentina Božac, izvela je Preludij i fugu u c-molu, Tin Glavočević, učenik drugog razreda SGŠ odsvirao je na gitari Preludij za lutnju a violončelistica Anna Vanessa Popović predstavila se Gigom iz Suite u G-duru a flautistica Petra Šimičić (obje učenice 1. r. SGŠ) Sicilianom iz Sonate u Es-duru uz klavirsku pratnju prof. Massimiliane Brajković.

Za violinom, Lucija Lyon, učenica petog razreda izvela je Allegro iz Koncerta u a-molu, a sopranistica Patricia Žudetić, otpjevala ariju iz kantate "Meinem Hirten bleib' ich Treu".

Njih je obje za glasovirom pratila prof. Aleksandra Golojka. Koncert je okončan Menuetom i Badinerie iz "Suite za orkestar u B molu" u izvedbi gudačkog orkestra pod ravnanjem prof. Milana Grbića, s mladom solisticom flautisticom Julijom Gerenčir. (N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter