Koncertom najavili novi album

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako bolje testirati nadolazeci glazbeni materijal nego koncertom, a upravo to su u subotu u Podzemlju Rojca ucinili clanovi pulskog benda TutanKhamon Space Machine.

- Ako dvoje, troje ljudi na koncertu klima glavom u ritmu, to je nama dovoljno, rekao nam je Vibor Juhas, gitarist i pjevac benda, a tih dvoje, troje preksinoc je bilo gotovo puta 50. Tutankhamon Space Machine još jednom je dokazao da u svom gradu ima brojnu i vjernu publiku, koju su u svemirskoj makini provezli kroz gotovo citav svoj opus.

Direktan povod koncertu njihov je album prvijenac naziva "Electric mallaria and other asorted love songs" koji ce izaci ovog tjedna, a privremeno izdanje podijeljeno je medu publikom u subotu.

Na albumu se nalazi 11 skladbi snimljenih u veljaci u pulskom studiju Partyzan pod producentsko-inženjerskom palicom Marka Bolkovica, dok je završni miks u Ljubljani odradio Perica Šuran. Dizajn, izradu omota i cjelokupnog vizualnog identiteta CD-a djelo su Vjerana Juhasa, basista benda.

Ovaj produktivni sastav album ce izdati u vlastitoj nakladi putem Semafor Gitara Records izdavacke kuce, a trenutno završavaju pripreme za naredni album koji planiraju snimiti pocetkom slijedece godine.

U subotu su pak odsvirali skoro sve novije stvari koje bi se trebale naci na sljedecem albumu, a clanovi kažu: "Još cemo ih malo prosvirati da vidimo jesmo li si umislili da su pristojne ili stvarno zaslužuju mjesto na kompaktnom disku."

Publika u Podzemlju dobro se provodila pa bi to ovaj troclano-cetveroclani bend mogao protumaciti kao zeleno svjetlo. Naime, bend uz vec spomenute clanove cine i bubnjar Korado Kramar i gitarist Saša Cabaravdic koji im se pridružio prije pola godine, a na nekoliko stvari zasad gostuje i trubac Loris Quargnal, koji ce se uskoro, kad njegov instrument uklope u ostale pjesme, i u potpunosti pridružiti bendu.

Iako na nekim internet stranicama svoj izricaj opisuju kao lift glazbu, ne treba im vjerovati. Oni su energicniji, a usto i kvalitetni, njihov izricaj originalan, stasao na bluesu i rocku uz glazbeno raznolike intervencije, na bini neposredni i duhoviti u stalnom kontaktu s publikom koja je, plešuci, dupkom ispunila Podzemlje Monteparadisa.


Podijeli: Facebook Twiter