Koncertom Hladnog piva završen 19. Croatia Bike Week

Hladno pivo zatvorilo 19. Croatia Bike Week na Monumentima
Hladno pivo zatvorilo 19. Croatia Bike Week na Monumentima

U subotu je završio 19. Croatia Bike Week, tjedan bikerskog ludila obilježen svakodnevnim koncertima, cestama punim motorista iz cijele Europe te raznim atraktivnim sadržajima namijenjenim zaljubljenicima u motore. Vrhunac posljednjeg dana bikerske fešte zasigurno je bio koncert Hladnog piva, koji je, uz razne druge sadržaje, na pulske Monumente u subotu privukao čak 11 tisuća ljudi.

Popularni zagrebački punk rock sastav iz Gajnica na dvosatnom je koncertu zabavio svoje fanove koji su dupkom popunili Monumente. Mile, Zoki, Suba, Šoki i Deda koncert su započeli najnovijim hitovima s posljednjeg albuma "Svijet glamura", kojima su odlično zagrijali publiku za ono što je slijedilo.

Najveću su euforiju postigli izvedbom starih pjesama "Ne volim te", "Pjevajte nešto ljubavno", "Šamar", "Soundtrack za život", "Birtija" i brojnih drugih, uz koje su mnogi odrastali. Uvijek raspoloženi Mile Kekin neprestano je animirao publiku, koja je skakala, plesala i pjevala bez stanke. Svirali su i "Zimmer frei", "Na ovim prostorima", "Samo za taj osjećaj", "Dao bih sve", "Ezoteriju"… Jedan bis bio je premalo da odsviraju sve pjesme koje je publika priželjkivala. 

Subotnju koncertnu večer repertoarom rock i punk covera otvorila je pulska rock cover grupa CherryBombz, koju čine pjevačica Elizabeta Petric, basistica Tea Tidić, gitarist Luciano Venier i bubnjar Ranko Matošević. Izveli su brojne rock uspješnice poput "Somebody to Love" Jefferson Airplanea, "Hush" Deep Purplea ili "Fire" Jimija Hendrixa, kao i kultne punk klasice poput "Pretty Vacant" Sex Pistolsa ili pak "Blitzkrieg Bop" Ramonesa. Već s prvim pjesmama dobro raspoložena publika plesala je i pjevala s CherryBombzima, a finale je grupa priredila uz "Ace of Spades" Motorheada i "Highway to Hell" AC/DC-ja. Povicima i dugim aplauzom publika je dozvala CherryBombze na bis, te su oni izveli još jedan klasik AC/DC - "Beating Around the Bush".

Na programu se našao i obavezni dio svake bikerske manifestacije, atraktivni sexy show koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Vratolomije djevojaka na pozornici budnima su održale muški dio publike koji je bez daha promatrao svaki njihov potez.

Nakon striptiza brojni su se posjetitelji odlučili vratiti svojim kućama ili šatorima u kampu, no bilo je još mnogo onih kojima zabave nije bilo dosta. Njih su zabavili dečki iz daruvarskog benda Cota G4, koji je uz dobar rock i autorske pjesme završio koncertni dio subotnje fešte.

Program je počeo još u popodnevnim satima, kada je održana izložba oldtimera, nakon koje su okupljeni motoristi u defileu krenuli u pohod gradom. Oko dvije tisuće motora u koloni dugoj oko četiri kilometra provozalo se gradom, a i ove su godine, kao i svih prethodnih, oduševili brojne gledatelje i prolaznike.

Odmah zatim uslijedio je Stunt show Marka Vozile koji je svojim akrobacijama još jednom bez daha ostavio brojnu publiku na Monumentima.

Nakon zabavnih moto igara slijedio je uvijek zanimljivi Custom show pod pokroviteljstvom slovenskog časopisa Bikers World, na kojem su se sa svojim uljepšanim unikatnim motorima natjecali bikeri iz cijele Europe.

Brojni posjetitelji okupili su se da vide ove ekstremne primjerke čudnih oblika, od kojih neki izgledaju nemogući za vožnju. Žiri je imao puno posla, budući da je među dvadesetak atraktivnih primjeraka morao izabrati najljepše u četiri kategorije – custom, street fighter, chopper i radical. Pobjednici, drugoplasirani i trećeplasirani natjecatelji u svim su kategorijama dobili pehare i nagrade sponzora ovog natjecanja.

U najzanimljivijoj je kategoriji, radical, prvo mjesto osvojio Labinjan Mario Jajalo, koji se preradama bavi otkad zna za sebe.

- Sve je ručno napravljeno, ništa na ovom motoru nije kupljeno. Volim prerade, što god kupim, preradim! Često posjećujem bikerske susrete, bio sam nedavno u Vukovaru, Sinju i Livnu, idem gdje god mogu ići, rekao je simpatični Jajalo i ponosno s peharom sjeo na svoj prerađenog ljubimca.

Vrlo uspješno 19. izdanje Croatia Bike Weeka organizirao je Moto klub Twin Horn MC, uz veliku podršku Grada Pule i pulske Turističke zajednice te brojnih sponzora i pojedinaca. Treba napomenuti i da su bikeri tijekom tjedna mogli otići na grupnu vožnju zapadnom Istrom uz pratnju domaćina, kampirati u besplatnom kampu te posjetiti brojne štandove na Monumentima koji su nudili razne potrepštine motoriste i njihove limene ljubice. (A. ŠIMIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter