Koncertnu sezonu otvara Christian McBride Trio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od svibnja do srpnja Rovinj ce u sklopu drugog po redu Avantgarde Jazz Festivala ugostiti poznata glazbena imena i velikane jazza kao što su Christian McBride Trio, Yellowjackets, 3 Cohens Sextet featuring Anat, Yuval & Avishai Cohen, John Scofield's Hollowbody Band featuring Kurt Rosenwinkel, Ben Street & Bill Stewart, The Tierney Sutton Band, The Bad Plus, Paquito D'Rivera Quintet, Omar Sosa Afreecanos Quartet, fado glazbenicu Anu Mouru i skupinu glazbenika iz cijelog svijeta ujedinjenih u sastav Playing for Change.

- I ove godine idemo s pomno biranim programom koji ce zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje jazza, ali oduševiti i one koji to nisu. To su koncerti koji ce zasigurno privuci brojnu domacu publiku, ali i goste kojima ce to biti glavni motiv dolaska u Rovinj. Maistra želi pružiti svojim gostima najbolje doživljaje i ovaj festival je dio toga, rekao je Ninoslav Vidovic, direktor marketinga i prodaje Maistre, te je naglasio da je želja te tvrtke da Avantgarde Jazz Festival bude ne samo najbolji u Hrvatskoj, vec i jedan od najboljih festivala te vrste u Europi.

Festival zapocinje 4. svibnja nastupom Christian McBride Trija u hotelu Eden. Rijec je o jednom od ponajboljih basista na današnjoj jazz i pop sceni, za kojeg glazbeni znalci vele da mu nema pramca na njegovom instrumentu, bilo da se
radi o akusticnom ili elektricnom basu. Uz to, kao suradnik je prvi izbor mnogih glazbenika, od Herbieja Hancocka, Chicka Coreae i Diane Krall preko Stinga i Billyja Joela pa sve do Sonnyja Rollinsa i Pata Methenyja.

Slovi za jednog od vodecih jazz pedagoga, umjetnicki je direktor ljetnih programa cijenjenih instituta, sveucilišta i muzeja. Dobitnik je prestižne nagrade Grammy, a ove godine ugledni casopis JazzTimes proglasio ga je najboljim kontrabasistom. Pocetak koncerta zakazan je za 20.30 sati, a cijena ulaznice za stajaca mjesta je 100, dok za sjedenje treba izdvojiti 150 kuna. (N. O. RADIC)

Program drugog izdanja Avantgarde Jazz Festivala:

4. svibnja - Christian McBride Trio/hotel Eden/20.30
18. svibnja - Yellowjackets/bivši TDR/21
19. svibnja - 3 Cohens Sextet featuring Anat, Yuval & Avishai Cohen/bivši TDR/21
29. lipnja - John Scofield's Hollowbody Band featuring Kurt Rosenwinkel, Ben Street & Bill Stewart/bivši TDR/21.30
30. lipnja - The Tierney Sutton Band/bivši TDR/21.30
6. srpnja - The Bad Plus/bivši TDR/21.30
7. srpnja - Ana Moura - Leva-me aos fados/bivši TDR/21.30
13. srpnja - Paquito D'Rivera Quintet/bivši TDR/21.3015. srpnja - Omar Sosa Afreecanos Quartet/bivši TDR/21.30
22. srpnja - Playing for Change/bivši TDR/21.30


Podijeli: Facebook Twiter