Koncertno zagrijavanje za Dark "O" Metal Fest


Četvrto izdanje riječkog Dark "O" Metal Festivala održat će se u riječkoj Harteri 14. i 15. srpnja, a zagrijavanje za ovaj festival počinje regionalnom turnejom, te je jedna od koncertnih postaja ove subote pulski Rock bar Mimoza.

Tako ove subote s početkom u 21 sat u Mimozi nastupaju tri benda - riječki doom metal band Old Night, pulski death metal band Dark Omen i progresivni death metal band Neglected iz Rijeke.

Old Night je osnovan 2015. godine kao solo projekt Luke Petrovića. Od početka 2016. djeluju kao bend, a prvi album naziva "A Pale Cold Irrelevance" izlazi već ove godine.

Pulski Dark Omen predstavljaju death metal glazbu s elementima black metala, a grupu čine pjevač i gitarist Viktor Laković, bubnjar Timona Dudaković, basist Ivan Tadić i gitarist Loris Peruško. Ova skupina glazbenika svira zajedno oko pet godina, a kao Dark Omen djeluju od 2015. godine.

Također 2015. godine osnovan je progressive death metal band Neglected, no u njihovoj glazbi čuje se prizvuk i raznih drugih žanrova upravo zbog raznolikih glazbenih preferencija članova - od bendova poput Disturbed, Monuments, Animals as Leaders, Gojira, Parkway Drive, Archspire, Architects, Lamb of God, Pantera do Feared i Linkin Park. Valja spomenuti da su osvojili 3. nagradu na regionalnom demo natjecanju RiRock 2015. godine, a svirali su i na Dark "O" Metal Festivalu. Dijelili su pozornicu s etabliranim bendovima poput God Dethroned, Infernal Tenebra, Cold Snap, Schirenc plays Pungent Stench i drugima. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter