Koncertni vikend u Labinu: Šetnja rock pjesmaricom

Simple Man kao posveta Vedranu Česniku - Rock Line
Simple Man kao posveta Vedranu Česniku - Rock Line

Bogat koncertni vikend u labinskom Bikers baru X, tijekom kojeg je u tri dana nastupilo čak 11 bendova, zaključen je šestim Rock memorijalom Vedran Česnik. Svoga pjevača i basista, preminulog u prometnoj nesreći, ne zaboravlja grupa Rock Line, organizator priredbe, kojoj su pristojno brojnu publiku klasičnom rock pjesmaricom pomogli prošetati labinski Blues Line, Mezcal Moon te pulski Cherrybombz.

Česnik je bio i član raškog crkvenog zbora Kerubini, ranije i onog labinskog Staze, vjernik i humanitarac. Ovogodišnja je svirka njemu u spomen protkana simbolikom: em se poklopila s Uskrsom, em je prihod od ulaznica namijenjen Udruzi sv. Vinka Paulskog, za kupnju namirnica potrebitim građanima.

Organizacijske konce memorijala vuče Vedranov bratić Mauro Griparić, koji ga je i naslijedio na bas gitari u Rock Lineu. Taj je bend koncert otvorio s posvetom "Simple Man" Lynyrd Skynyrd.

Plodonosni praznički vikend u Bikers baru X započeo je u petak, kada su se predstavili mladi labinski bend Another Decade i riječki Metalika moj dobar drugar, koji obrađuje Metallicu.

Dvjestotinjak gledatelja okupilo se, pak, u subotu, na osmom Uskrs Rock Festivalu, a organizator, glazbeni entuzijast Etijen Santaleza, ovom je zgodom kao glavnu zvijezdu poslužio Labinjanima dobro poznate zagrebačke Brkove, izričaj kojih dobro sažimlje naziv njihova diskografskog prvijenca "Punkfolkwellnes". Atmosferu su zagrijavali riječki One Possible Option, labinski Grandmaster E, ovdašnji mladi cover bend Ringtone D' Bend te "specijalni gosti" Varim ko stoka iz Pule. (Napisao i snimio Igor RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter