Koncertni doživljaju u znaku filmske glazbe

Librofonia (D. MEMEDOVIĆ)
Librofonia (D. MEMEDOVIĆ)

U srijedu navečer je na Monte Libriću - 9. Festivalu dječje knjige, koji se u Puli održava do 24. travnja, predstavljen je posve novi program - Librofonia, kada su Puhački orkestar Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova i solisti pod dirigentskom palicom Denisa Goldina pretvorili ovogodišnji Monte Librić u koncertni doživljaj.

Puhački je orkestar izveo dvije filmske skladbe - temu iz filma o Harryju Potteru i "Herkulova snaga" u aranžmanu Branka Škare. Kao solisti, nastupili su klaviristica Tamara Pavlić, saksofonist Daniel Lyons, violinistica Letizia Ulika Roce, violončelistica Anamarija Bukovnik, svirač roga Vice Kunjašić, klarinetist Matija Vlašić, klavirist Matija Bužleta i klarinetistica Arijana Orlić. Mentori su im bili profesori Massimiliana Brajković, Branko Škara, Nensi Krupić, Marko Malivuk Jovanović, Denis Goldin i Arduino Malpera. Korepetitorice su bile profesorice Maša Pavićević i Massimiliana Brajković.

Sonja Smolec, autorica rodom iz Pule, predstavila je učenicima škola Kaštanjer i Stoja svoju novu knjigu "Moja sestra Sarah". To je fantasy roman, a radnja je smještena unutar hrvatske židovske obitelji gdje čitatelji mogu upoznati njihove običaje.

Budući da je autorica pročitala nekoliko ulomaka iz knjige, nazočni su saznali da je u romanu riječ o djevojčici Sofiji koja na tavanu pronalazi škrinju s isječkom iz novina, fotografijom i rodnim listom gdje saznaje da je imala sestru blizanku. Tu počinje i zaplet ove zanimljive knjige.

Tijekom cijelog dana održavale su se razne radionice - od onih posvećenih zvuku, do učenja stranog jezika - Piccoli terremoti, pa sve do kazališnih gostovanja. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter