Koncerti za glazbene sladokusce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvrtu godinu zaredom jedan od najatraktivnijih komornih glazbenih festivala u Hrvatskoj otvara vrata Hrvatskog glazbenog zavoda i u razdoblju od 10. do 17. listopada nudi ljubiteljima klasicne glazbe niz sjajnih koncerata.Festival je prije cetiri godine pokrenula violinistica Susanna Yoko Henkel, umjetnica njemacko-japanskog porijekla nastanjena u Zagrebu, koja je svoje posvecenje komornoj glazbi željela javno podijeliti s prijateljima - vrhunskim glazbenicima, kakva je i sama.Kao solistica svirala je s vodecim orkestrima iz Njemacke, Austrije i Koreje te je nastupala na raznim komornim festivalima, a danas svira na Stradivarijevoj violini «Ex Leslie Tate» iz 1710., koju joj je ustupio privatni vlasnik.

Na zagrebackom Festivalu komorne glazbe nastupit ce vrhunska domaca i strana glazbena imena - Susanna Yoko Henkel, Stefan Milenkovic, Itamar Golan, Monika Leskovar, Giovanni Sollima i Edin Karamazov samo su neki od ukupno 25 izvodaca iz cak 15 zemalja, a ove godine prvi put na festivalu nastupaju i glumci - Krešimir Mikic i Bojan Navojec.

Program festivala cine biseri komorno glazbene literature, poput "Price o vojniku" Igora Stravinskoga, Septeta op. 20 Ludwiga van Beethovena, Kvinteta "Pastrva" Franza Schuberta, a sedam tematskih koncerta pružit ce festivalskoj publici po jednu vrhunsku glazbenu poslasticu svakog festivalskog dana.Sve informacije o festivalu mogu se naci na internetskoj stranici www.zagreb-festival.com, a ulaznice se prodaju na stranici eventim.hr i u svim poslovnicama eventima.


Podijeli: Facebook Twiter