Koncerti u starom Labinu, ljetno kino uz bazene, žongleri na rivi

Miro Slavica (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
Miro Slavica (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Uz uspješan Poreč Open Air koji je prošle godine posjetilo više od 50.000 gostiju, zabava za sve generacije dolazi na ulice, trgove i ugostiteljske objekte Rapca. Bogat besplatan program festivala Rabac Open Air podijeljen je u četiri kategorije i traje do konca kolovoza. Street performance nudi, recimo, Circus in the city by Cirkobalkana na ljetnoj pozornici i Bal princeza u parku ispod Hotela Valamar Sanfior. Street Music dovodi glazbenike na ulice i trgove Rapca, a uz Cinema and Theatre slijedi filmski program i predstave Istra Inspirita pod zvijezdama. Program Special Events uključuje koncerte otvaranja i zatvaranja te Noći uličnih zabavljača.

Filmovi na dvije lokacije

Od idućeg tjedna program Open Air Cinema dovodi ljetno kino s besplatnim projekcijama od 21 sat na dvije lokacije - srijedom i petkom filmovi se prikazuju uz bazen Case Valamar Sanfior, a ponedjeljkom uz bazen Olive u sklopu Maslinica Resorta. Program ovog ponedjeljka, 10. srpnja, otvara animirani hit "Potraga za Dory". U srijedu, 12. srpnja, na rasporedu je zabavni film "Vuk s Wall Streeta", a u petak, 14. srpnja, višestruko nagrađivani "Captain Fantastic" o neobičnoj obitelji koja živi u američkoj šumi izolirana od modernog svijeta.

Do 18. kolovoza prikazivat će se filmovi za sve uzraste, od blockbustera i komedija do animiranih filmova za najmlađe. Oskarom nagrađeni "Dobri dileri iz Dallasa" i "12 godina ropstva", svjetski hit "Igre gladi: Plamen" te filmska animirana verzija kultnog remek-djela "Mali princ" samo su neki od filmova u kojima će moći uživati i domaći i svi posjetitelji Rapca.

Kao dio programa Labin Art Republike, u utorak, 11. srpnja, prvi je ovogodišnji "Noćni razgled Labina" uz stručno vodstvo. Od 21.30 sati kreće se u besplatan razgled Starog grada uz priče o uskocima, gradskim legendama, labinskim rudarima i plemstvu, slavnom reformatoru Matiji Vlačiću Iliriku. Idućeg tjedna, od 13. do 15. srpnja, održava se Labin Jazz festival koji u 21.30 sati u četvrtak kod Špine u Starom gradu otvara Ratko Zjača & Vid Jamnik.

Labin jazz festival

Večer kasnije, u petak, u isto vrijeme i na istom mjestu posjetitelje očekuje Elma Burnić kvartet, a na Titovom trgu od 23 sata svirat će Jazz Collective kvintet. Jazz zvukove u subotu u 21.30 kod Špine donosi Asaran Earth Trio, a na Titovom trgu u 23 sata slijedi After Labin Jazz Festival. U nedjelju, 16. srpnja, Noć je uličnih zabavljača na rabačkoj šetnici od 20 sati sa žonglerima, klaunovima, gutačima vatre, mađioničarima, pantomimičarima i drugim performerima.

Večeras Neno Belan i Fiumensi

Glazbeni program festivala otvara se večeras u 22 sata besplatnim koncertom Nene Belana i Fiumensa u popularnom The Beat Beach Clubu. Ritmovi brojnih hitova poput "Rijeka snova", "Dotakni me usnama" ili "Ludo zaljubljen" odjekivat će poznatim klubom u Rapcu. Jedan od naših najangažiranijih izvođača, Neno Belan autor je brojnih hitova, hrvatskom glazbenom scenom vlada već tri desetljeća i dobitnik je čitavog niza nagrada među kojima su i dva Porina. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter