Koncerti Tamare Obrovac, Elis Lovrić i izložba

Tamara Obrovac (N. LAZAREVIĆ)
Tamara Obrovac (N. LAZAREVIĆ)

Već standardno, Pučko otvoreno učilište Rovinj organizator je brojnih kulturno zabavnih programa i u ožujku nudi pregršt programa. Uz filmove, koji se prikazuju po principu "danas u svijetu, sutra u Rovinju" ožujak donosi i Oscarom nagrađen film "Spotlight", koji se može pogledati još danas u Gandusiu. Jutro kasnije u prostoru Multimedijalnog centra donijet će pravu poslasticu za djecu u vidu projekta i izložbe pod nazivom "Torba Velog Jože puna Istre", koja se otvara 3. ožujka, u 11 sati a moći će se pogledati do sredine mjeseca.

Za one naklonjene dramsko-glazbenoj priči tu je i "Kanat od mora" u izvedbi umjetnice Elis Lovrić koju će publika, uz slobodan ulaz  moći doživjeti u Gandusiju, 3. ožujka s početkom u 20 sati.

Slijede dvije filmske predstave, Robinson Crusoe: Otkrijte pravu priču iza legende, koja će se moći pogledati u poslijepodnevnim terminima 4. i 5. ožujka i na subotnjoj matineji, odnosno film "Peti val" koji će se istih dana prikazivati u 20 sati. Koncert limene glazbe u povodu Dana žena, zakazan je 5. ožujka, s početkom u 19 sati u Multimedijalnom centru.

"Mustang" i "Brooklyn" dva su filma koja se mogu vidjeti 8.i 9. ožujka u Gandusiju u popodnevnim i večernjim terminima, dok hvaljeni i odlično posjećeni Glazbeni poučak - ciklus edukativnih koncerata  zakazan je za 9. ožujka. Multimedijalni centar ovog puta u Rovinj dovodi pravu glazbenu poslasticu "Istrijanski jazz, ča je to?" i  Tamaru Obrovac&Transhistria quartet.

Neće nedostajati ni kazališnih predstava pa se za 10. ožujak najavljuje kazališna komedija "metODA za brak" koja započinje u 20 sati. Vrijeme od 11. do 16. ožujka rezervirano je za filmove- Zootropola (animirani), (Ne)profesionalac (komedija), Trumbo (biografski) i Utrku, temeljen na životu Jessea Owensa.

U Gandusiju, 17. ožujka, najavljuje se i  gostovanje Teatra Tirena, iz Zagreba i njihove predstave za djecu i mlade pod nazivom "Bijeg nije rješenje", koja će se izvoditi u 10 i 12 sati.  Slijede dva filma "Aladinove nove avanture" i Trilogija različita: Odana 1. dio., koje u terminima 22. i 23. ožujka zamjenjuju "Blind date" i Creed: legenda je rođena, odnosno 25. i 26. ožujka "Kung fu panda 3" i "Pad Londona".

Mali sajam starina ponovno će se moći razgledati na Trgu brodogradilišta 27. i 28. ožujka, dok će sadržajima bogati prvi proljetni mjesec biti okončan domaćim filmom "S one strane" Zrinka Ogreste te biografskim "Papa Franjo: Put do svete stolice" koji će se prikazati 29 i 30. ožujka u Gandusiju. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter