Koncerti, srdele i fritaja s 2017 jaja

(Arhiva)
(Arhiva)

Od subote započinje bogat program na pulskoj centralnoj tržnici. Prosinac na markatu bit će, kako doznajemo, prepun gastronomskih, glazbenih, prodajnih i zabavnih događanja.

Već danas, 10. te potom u subotu 17. prosinca te od 21. do 24. i od 28. do 31. prosinca na tržnici se organiziraju manifestacije "Mirisi i okusi Istre" i "HandMade by Markat" na kojima će izlagači iz cijele Istre predstaviti svoje delicije i ručne radove.

Bit će tu suhomesnatih proizvoda, domaćeg meda, proizvoda od lavande, ukiseljenih i namaza od patliđana, domaćeg soka od mandarina i naranči, čaja od industrijske konoplje, melise i mente, domaćeg maslinovog ulja, ukusne sirove hrane, proizvoda za kuću i ljepotu na bazi lavande te brojnih drugih delicija. U ponudi će biti i hand made proizvodi od keramike, pletenine, nakit od papira ili modelirane žice, ručno izrađeni sapuni…

Od 20. do 23. prosinca organizirat će se "Jazz Christmas"  u sklopu kojeg će, od 10.30 do 12.30 sati, nastupati Fiorin Jazz i Ivona Fabris. Na Badnjak, 24. prosinca u velikoj pulskoj padeli za posjetitelje tržnice pripremat će se srdela za čiju će pripremu biti zadužen Budimir Žižović Žižo, dok će se za glazbene note pobrinuti grupa In Vino Veritas. 

Na prvom katu zgrade tržnice 28. prosinca od 10.30 do 12.30 sati nastupat će Anelidi, 29. prosinca u isto vrijeme nastupa Vesna Nežić Ružić i Duo Magnolija, a 30. prosinca od 9 do 13 sati nastupaju Double Dose.

Na Silvestrovo, 31. prosinca, u velikoj pulskoj padeli ponovo će se kuhati, ovoga puta novogodišnja fritaja s kobasicama i 2.017 jaja. Posjetitelje tržnice zabavljat će grupa In Vino Veritas, dok se u 11 sati planira i izvlačenje nagradne igre Glasa Istre. (B. P.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter