Koncerti se ne mogu mjeriti s hokejom u Areni

Gledatelji hokejaškog spektakla Arena Ice Fever bili su dobri potrošači
Gledatelji hokejaškog spektakla Arena Ice Fever bili su dobri potrošači

Hokejaši su otišli, a zbrajaju se utisci, koji su više nego pozitivni. Svjetski mediji nastavljaju u superlativima pričati o povijesnom događaju u rimskom amfiteatru, a utiske zbrajaju i mnogobrojni pulski ugostitelji, turistički smještaji, zalogajnice.

Hotel Amfiteatar tijekom proteklih dana praktički su okupirali organizatori iz CMS Sports AG-a i sve sile PR-ovaca koji su pratili organizaciju. Očito je da je hokej u grad koji ga je upoznao tek ovog vikenda donio itekako povećan promet gostiju.

- Za vikend je zabilježeno čak 5.500 noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine. To je veliki porast. Ta su noćenja zabilježena u hotelima i privatnom smještaju, a iako ne možemo tvrditi da su ostvarena samo zbog trodnevne manifestacije hokeja na ledu u Areni, sigurno je velik broj njih ostvaren upravo zbog tog događaja.

I kad su koncerti veći je broj dolazaka u Pulu, ali nikad kao za vrijeme ove manifestacije. Ovo su bili ciljani gosti i to je jako lijepa brojka na kraju ljeta, rekla nam je Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulske Turističke zajednice.

Najveći porast broja noćenja bilježi se u privatnom smještaju, no pojačan promet u vrijeme posezone osjetili su i oni "manji", mnogima draži smještaji.

- Jesmo, baš smo povećanjem broja gostiju osjetili događaj Ice Fevera. Imali smo veliku grupu gostiju iz Zagreba koja je došla na produženi vikend. U ovo vrijeme, na kraju ljeta, to se jako osjetilo. Bude gostiju i kada su koncerti u Areni, festivali u Štinjanu, odnosno uvijek kada je neki događaj kvalitetno marketinški popraćen. Naravno, to utječe na naš rad, pogotovo što smo u samom centru grada, rekla nam je Nika Čadro, voditeljica recepcije u hostelu Pipištrelo.

A svi ti gosti koji su u Pulu došli zbog hokeja negdje su nešto pojeli i popili, potrošili nešto novca pa ugostitelji s kojima smo pričali rekli su da su za vrijeme trodnevne manifestacije imali povećan promet, a vidljivo je bilo i njihovo zadovoljstvo što je hokejska manifestacija dovela u Pulu goste koji su trošili u njihovim objektima.

- Osjetio se malo veći promet, dolazili su gosti prije utakmica; grupe navijača, obitelji, ponajviše iz Zagreba, Slovenije i Austrije. Budući da je kraj ljeta, bilo je dobro. Nije, doduše, svaki događaj tako dobar što se tiče broja naših gostiju. Ova manifestacija nam je dovela goste, jer prilikom ovoljetnih koncerata u Areni nismo osjetili nikakvo povećanje obima posla, kažu nam u pizzeriji Orfej u Kandlerovoj ulici.

Nisu samo iznajmljivači smještaja i ugostitelji dobro prošli. Ruke mogu trljati i vlasnici raznih dućana, suvenirnica, slastičarnica u bližoj i nešto daljnjoj okolici Arene.

- Vidjelo se da je više kupaca, pogotovo u petak kada je počeo hokej u Areni, no i preostala dva dana bila su dobra za promet dućana. Dobro je i kad su koncerti u Areni, ali tada je ipak ljeto, ima više gostiju. Sada je manje turista u gradu, a više je ljudi prošlo kroz dućan. I pogotovo nas je oduševila atmosfera među posjetiteljima hokeja, bolja nego ikad, rekli su nam u Puljanki udaljenoj stotinjak metara od Arene. (Piše Goran ROJNIĆ; snimio Milivoj MIJOŠEK i Manuel ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter