Koncerti, predavanja i masterclass

Franko Božac i Charlene Farrugia
Franko Božac i Charlene Farrugia

Ovogodišnji Dani Muzičke akademije u Puli održat će se od 3. do 7. travnja i na programu imaju brojne koncerte, prezentacije i predavanja.

Program započinje u ponedjeljak, 3. travnja u 20 sati u crkvi sv. Franje koncertom solista i gudačkog komornog orkestra Muzičke akademije u Zagrebu.

U utorak, 4. travnja u Domu hrvatskih branitelja je masterclass klasične harmonike pod vodstvom prof. Owena Murraya s početkom u 9 sati, a u podne "Mentalni trening za glazbenike" pod vodstvom Inger Murray, također u Domu hrvatskih branitelja. Ovi programi održat će se u isto vrijeme i u srijedu i četvrtak. "Skrjabinova sonata br. 5 kao tonska drama - praktična primjena umjetničkog istraživanja" održat će se istoga dana u 17 sati, a prezentaciju će održati doc. art. Milan Miladinović iz Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu. Potom, u 20 sati u koncertnoj dvorani Doma hrvatskih branitelja je koncert Muzičke akademije, gdje nastupaju solisti, komorni ansambli te Akademski mješoviti zbor i Akademski harmonikaški orkestar Muzičke akademije u Puli.

U srijedu, 5. travnja u Domu hrvatskih branitelja u 17 sati je  predavanje "Standardne radijske forme u vezi s glazbom" koje će održati muzikologinja Zorica Premate, dok navečer u 20 sati je autorska večer u povodu 45. obljetnice rada Bashkima A. Shehua. Moderatorica programa je dr. Zdenka Weber, a nastupaju Sandro Vešligaj, Franko Božac, Charlene Farrugia, David Kumpare i Edi Šiljak. Koncert će se održati u svečanoj dvorani Doma hrvatskih branitelja.

U četvrtak, 6. travnja u 17 sati prof. art Milan Mihajlović i muzikologinja Zorica Premate održat će predavanje "Portret skladatelja Milana Mihajlovića". U 20 sati u povodu Svjetskog dana Roma, u Zajednici Talijana na rasporedu je program "Pjesme iz života lutajućeg naroda", a sudjeluju tri umjetnika prezimena Mulić - Zoran, Ivana i Dušan.

I naposljetku u petak, 7. ožujka u 17 sati u Domu hrvatskih branitelja održat će se predavanje "Kyma u nastavi i skladanju", o čemu će govoriti prof. art Zlatko Tanodi s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, a u 20 sati u crkvi sv. Franje je koncert akademskog zbora Collegium Musicium Fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Dirigentica je Dragana Jovanović. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter