Koncerti grupa Elemental, Night Express, Atomsko sklonište i Opća opasnost


I dok se Rovinjci pitaju tko će biti zvijezda najluđe noći u godini, odnosno tko će, kada i kako ukrasiti grad i organizirati blagdanska događanja i ugođaj, radi se po sistemu svatko u svom dvorištu. Jer, nakon što je Zajednica Talijana Rovinj "Pino Budicin" predstavila svoj program blagdanskih događanja, novinari su upoznati i s glazbenim poslasticama u režiji Rovinj Music Festivala, koji će se održati u gradu svete Eufemije od 27. do 30. prosinca, i to devetu godinu za redom. 

Prilika za mlade demo bendove 

Riječ je, naime o Festivalu koji mladim neafirmiranim demo bandovima pruža priliku da se predstave publici i nastupe uz bok sa starijim i afirmiranim glazbenicima. Ujedno, valja naglasiti i da je to jedini Festival u zemlji, koji onima koji tek dolaze, pruža šansu za tzv. prvi aplauz, ali i osvajanje nagrade. Podsjetimo, i da je kroz proteklih osam godina djelovanja kroz Festival prošlo stotinjak mladih bendova iz Hrvatske i regije.

A kada je već riječ o demo bendovima, ove ih je godine ukupno na RMF prijavljeno trideset i devet iz Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske između kojih su   izbrana ponajbolja četiri benda odnosno još dva po potrebi zamjenska benda.

Naime, članovi organizacijskog odbora RMF-a ujedno i u ulozi žirija (Zoran Božić, Denis Budim, Darko Zgrabljić i Igor Franković) dabrali su četiri polufinalista koji će se u Rovinju boriti za nagradu od pet tisuća kuna. Među četiri najbolja demo sastava izabrana je grupa "KI" iz Kumanova, "Tale Quale" iz Mostara, "Negdje između" iz Pule te "Lorelei" iz Karlovca, dok su bendovi "Dreta River bend" i "Tvrtko stijena" zamjenski polufinalisti. 

Koncerti poznatih bendova na Valdibori       

No, uz natjecateljski dio organizatori Rovinj Music Festivala svake godine, organiziraju i koncerte afirmiranih glazbenika. Konkretno, Festival će 27. prosinca otvoriti zagrebačka grupa Mangroove koja će se u kazalištu "Antonio Gandusio" po prvi puta predstaviti rovinjskoj publici. Večer kasnije, sada već tradicionalno završni će koncert održati polaznici i voditelji Glazbenog laboratorija (više od 200 sudionika) a potom i odlična rock skupina iz Rovinja- TheLink20. Ulaz je tijekom obje večeri besplatan.

No, za koncerte Elementala, Night Expressa, Atomskog skloništa, Opće opasnosti i demo bendova ipak treba platiti ulaznicu. Ali odnosu na ranije godine one su snižene pa za svaku večer valja izdvoji 40 kuna. Koncertne su i "naplatne" večeri, dakle zakazane za petak i subotu, (29. i 30. prosinca), a mjesto susreta je parkiralište Valdibora. (N. ORLOVĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter