Koncert za Jadranku Stojakovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Banjoj Luci je prije nekoliko dana održan koncert solidarnosti za poznatu kantautoricu Jadranku Stojakovic pod nazivom "Ima neka tajna veza", a nastupio je i istarski glazbenik Franko Krajcar. Prikupljena sredstava od ulaznica bit ce namijenjena Jadrankinom oporavku. Pjevacica je ozlijedila kralješnicu i trenutno se lijeci u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr. Miroslav Zotovic" u Slatini pokraj Banje Luke.

Publiku su u trosatnom koncertu zabavljali mnogobrojni izvodaci: Kemal Monteno, Sead Menic Vajta, Biljana Krstic, Maja Odaklijevska, Tifa, Sergej Cetkovic, Bojan Marovic, Maja Tatic, Jacques Houdek, Kiki Lesendric, etnoskupina Iva te grupe Regina, Valentino i mnogi drugi.

Koncert je otvorila sama Jadranka otpjevavši sa svim izvodacima pjesmu "Ima neka tajna veza" (koju je svojevremeno pjevala sa Bijelim dugmetom). Potom je s Frankom Krajcarom (s kojim je snimala posljednji album "Daleko") izvela "Melankoniju". Premda zbog obveza nisu mogli nazociti, Zdravko Colic i Goran Bregovic bili su prisutni pjesmama koje su se vrtjele na videozidovima.

- Na koncert sam došao s dragim prijateljima ujedno i suradnicima Amirom Bahtijarevicem iz Croatie Recordsa i Toncijem Horvatom Husom, koji je i nastupio i s nama. Osobito sam pocašcen što sam s Jacom otvorio koncert i otpjevao našu "Melankoniju". Planirali smo i zajednicku turneju, no Jadranka je nažalost na jednom koncertu teško ozlijedila kralješnicu kad je pala preko snopa kablova pri izlasku na bis, te je ostala u kolicima. Želim joj brz oporavak, rekao nam je Krajcar. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter