Koncert za Endriga u nedjelju u podne

Sergio Endrigo
Sergio Endrigo

Koncert pod nazivom Endrigo in the park održat će se u nedjelju u podne u pulskom parku koji nosi ime Sergia Endriga, nadomak semafora na križanju Istarske i ulice Dubrovačke bratovštine, nedaleko Endrigove rodne kuće. Povod koncertu je godišnjica smrti ovog velikog kantautora koji je nakon Drugog svjetskog rata otišao iz Pule, ali je nikad nije zaboravio. Endrigo je preminuo 7. rujna 2005 u Rimu.

Koncert je na konferenciji za novinare najavio Valter Milovan koji će kao Maer nastupiti na početku koncerta i biti voditelj cjelokupne manifestacije na kojoj će još nastupiti pjevač i pjesnik Daniel Načinović, gitarist i pjevač Riccardo Bosazzi, pjevač Vito Dundara uz klavirsku pratnju Tatiane Šverko Fioranti, iz Slovenije dolaze pjevačica Miriam Monica i harmonikaš Marsell Marinšek a iz Italije pjevač Nicola Pecci.

Na koncertu koji će trajati oko sat vremena izvodit će se samo Endrigove pjesme. Program organizira Mala istarska glazbena scena ForumEndrigo, a u uz podršku Turističke zajednice Grada Pule, Istarske županije i Rotary Cluba Pula. U slučaju kiše događaj se prebacuje u galeriju Cvajner.

Valter Milovan je objasnio da je cilj da se cijeli projekt nastavi te je najavio koncert u Kopru, koji će se održati u suradnji s tamošnjom talijanskom zajednicom. Planirano je i nastup tijekom rujna u Italiji.

- Plan je da se objedini taj sjevernojadranski dio te se ti prostori povežu s pjesmom Sergia Endriga, kazao je Milovan.

U parku koji nosi Endrigovo ime nalaze se skulpture Erosa Čakića inspirirane njegovom pjesmom "L'arca di Noe", a izradu je svojevremeno financirao talijanski Rotary Club. Milovan je najavio i da će na nedjeljni koncert doći pun autobus štovatelja Sergia Endriga iz Italije. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter