Koncert za dvadeseti rodendan Demona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadeset godina postojanja udruga navijaca Nogometnog kluba Istra 1961, Demoni, obilježit ce velikim dvodnevnim humanitarnim koncertom u dvorištu Rojca u petak i subotu, 4. i 5. svibnja, najavljeno je na konferenciji za novinare u press dvorani stadiona "Aldo Drosina".

Clan Demona Dean Vujovic rekao je da ce prve veceri nastupiti Gustafi, Cannone i Night Express, a druge Opca opasnost, 052 i VIS The Thunderbirds koji ce izvesti i lani snimljenu nogometnu himnu "Demoni sa sjevera" autora Dina Popovica. Koncerti pocinju u 21 sat, a program ce voditi Todor.

Živu svirku u dvorištu organizatori su osmislili kao jedan floor, dok ce drugi biti u Podzemlju Rojca, gdje ce se prve veceri od 23 do tri sata dubstep i elektronsku glazbu puštati 207 i Ma-tko, a druge Sword, Skorrr i Ant. Cijeli dogadaj održava se pod pokroviteljstvom Grada Pule i Istarske županije, a Demoni ga organiziraju zajedno s udrugom Facebook Puljani humanitarci.

Cijena ulaznice za svaku vecer je deset kuna, a prihod ce ici Bocarskom klubu osoba s invaliditetom Istarske županije Istrijana.

Clanica Demona Anamarija Šagovac pozvala je pripadnice ljepšeg spola da dodu na koncert, ali i da se odvaže prisustvovati utakmici te porucila: "Nije to ništa strašno!"

Demonima se zahvalio Davor Komar, predsjednik Društva distroficara Istre, te je istaknuo da je spomenuti bocarski klub najtrofejniji u Hrvatskoj. Bocanje je jedini paraolimpijski sport kojim se mogu baviti osobe s najtežim oštecenjima, a clanovi njihovog kluba upravo skupljaju bodove za paraolimpijadu koja ce se održati 2016. Godišnje potroše oko 60 tisuca kuna za natjecanja.

Dožupan Vedran Grubišic pohvalio se da Istarska županija izdvaja 4,8 posto proracuna za sportske djelatnosti, a Grad Pula i Županija su na prvom mjestu po tome u Hrvatskoj.

Brojnim novinarima obratio se i trener NK Istre Igor Pamic.- Od navijaca se pravi problem, kao da su krivi za sve što se loše dogada u nogometu, ali ovo je pokazatelj da nije tako. Doci cu obje veceri, porucio je na kraju. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter