Koncert za bariton i klavir

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U premanturskoj crkvi sv. Lovre, jednoj od pozornica Medulinskog koncertnog ljeta, nastupio je duo Johannes Effertz- Wolff (bariton) i Vladimir Mlinaric (elektricni klavir). Rijec je o glazbenicima cije profesionalno djelovanje krece iz razlicitih kulturnih sredina, Njemacke i Ljubljane, a ono što ih uvjerljivo spaja jest tradicija lieda. Prilaze joj s jednakim razumijevanjem i vještinom. Effertz- Wolff to otkriva nezaobilaznim naglaskom tijekom formacije te transparentnim osobnim afinitetom, a Mlinaric dugogodišnjim usavršavanjem njegove interpretacije.

Usprkos cinjenici da je cjelovit prijenos informacija odabranog materijala izostao zbog nedostatka klavira, glazbenici su uspjeli postici maksimum svojeg izraza. Valja izdvojiti privlacnu gestu Effertza koja izrazito ugodnom baritonu dodaje nezanemarivu vrijednost, njegov scenski nastup cini zanimljivijim, a program upecatljivijim.

Johannes Effertz- Wolff od 1999. godine pjeva u opernim kucama Nancya, Caena, Montpelliera, Amsterdama, Koblenza i Lutzerna, dok od 2002. godine ostvaruje stalnu suradnju s gradskom operom Linden Berlin. Puljanin Vladimir Mlinaric od iste godine djeluje kao profesor klavira pri ljubljanskoj glazbenoj akademiji, a od ove bilježi i angažman kao korepetitor pri salzburškom Mozarteumu.


Podijeli: Facebook Twiter