Koncert u povodu Dana glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Svečani koncert u povodu Dana glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova održan je u četvrtak navečer u punoj dvorani Doma hrvatskih branitelja. Uz pozdravne riječi ravnatelja škole Roberta Rosande, koncert je protekao u vrlo dobroj atmosferi gdje su učenici pokazali svoj napredak, talent, trud i rad za što su zaslužni i njihovi mentori.

Koncert je počeo nastupom zbora Osnovne glazbene škole pod vodstvom Suzane Goldin i uz recitatorice Teu Goldin i Letiziu Uliku Roce koji su izveli "Istarski miks" odnosno djela Ronjgova, B. Krajcara i Prašelja u aranžmanu Luke Demarina.

Potom su nastupili najmlađi, najprije pijanistica Ana Tanasković, svirač roga Vice Kunjašić, violinist Vid Šarić, kontrabasist Antonio Rupčić, klarinetist Matija Vlašić, pijanist Marin Perković, flautistica Klara Rosanda, koji su pokazali da među njima ima pravih malih glazbenih zvjezdica. Leonarda Budija nastupila je kao solo pjevačica, a predstavio se i zanimljiv trio u sastavu Maja Benevrkić (violina), Anna Vanessa Popović (violončelo) i Monica Isabelle Popović (klavir). Kao duo predstavili su se svirač marimbe Davorin Grgić i harmonikašica Adriana Miletić, koji su se potom predstavili u kvartetu gdje su im se pridružile i harmonikašice Monika Popović i Romina Legović. Nastupio je i svirač roga Noel Vretener, već dobro poznat publici kao i violinistica Letizia Ulika Roce, solo pjevačica Vilma Grazia Žmak, gitarist Tin Glavočević i pijanistica Tijana Stakić, te svirač vibrafona Andrija Bošnjaković, svi dobro poznati te dobitnici nagrada i priznanja. Završetak koncerta bio je u znaku Puhačkog orkestra glazbene škole pod vodstvom Denisa Goldina.

Kao gosti nastupili su harmonikaš Ivan Mužić iz istoimene riječke glazbene škole pod vodstvom Josipa Nemeta, Klara Sijarto (violina), Sven Klak (violončelo) i Sven Marđetko (klavir) iz samoborske glazbene škole uz mentorstvo Nikoline Tičinović Čavrag, a iz zagrebačke Glazbene škole Vatroslava Lisinskog stigao je pijanist Zvjezdan Vojvodić s mentoricom Ivankom Kordić.

Mentori učenicima bili su profesori: Suzana Goldin, Sandra Burić, Denis Goldin, Kristina Sponza, Sandro Peročević, Marijana Prohaska, Vili Popović, Arduino Malpera, Karmen Kirac, Maja Petrović, Volodimir Balyk, Vedran Vojnić, Giorgio Sugar, Goran Benevrkić, Snježana Demarin i Karmen Antunović, a korepetitorice Snježana Demarin, Sandra Burić, Romana Vuksan Zuban i Maša Pavićević. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter