Koncert u čast Sergiu Endrigu napunio Circolo

Koncert u čast Sergiu Endrigu - Tamara Obrovac (D. ŠTIFANIĆ)
Koncert u čast Sergiu Endrigu - Tamara Obrovac (D. ŠTIFANIĆ)

Brojni pulski glazbenici koncertom u Circolu odali su počast velikom talijanskom kantautoru Sergiu Endrigu koji nikada nije zaboravio svoje pulske korijene, a tužni odlazak iz rodnog grada opisao je u pjesmi "1947" po kojoj je nazvan i dvostruki CD s obradama njegovih pjesama.

Očekivano, sala u Circolu bila je pretijesna da bi primila one koji su željeli čuti legendarne Endrigove evergreene poput "L'arca di Noe", a nastupili su Franko Krajcar & Indivia, Livio Morosin, Tamara Obrovac, zatim Tatiana, Mauro i Irena Giorgi, Dario Marušić, Franka Strmotić-Ivančić, Kristina Jurman Ferlin, Daniel Načinović, Matija Ferlin, Alessandro Ghersin, Nataša Dragun, Cigo Man Band, Rinoma + Icon + Marino Jurcan te Zbor Zaro kojim je dirigirala Linda Milani i zbor KUD-a Lino Mariani, pod ravnanjem Edija Svicha.

Neke od izvođača pratio je i sastav nazvan Partyzan Band koji je svirao na najviše pjesama na albumu, a čine ga klavirist Leon Brenko, basist i bubnjar Dušan Kranjc dok je za zabavu nakon koncerta bio zadužen DJ Filjo. Program su na hrvatskom i talijanskom vodili Sonja Marušić i Alfredo Kociančić. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter