Koncert srpske komorne glazbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petak je u Puli bio iznimno bogat kulturnim događajima. Među brojnim zbivanjima izdvajamo i koncert komorne glazbe istaknutih srpskih glazbenika koji su izveli djela srpskih skladatelja iz dvadesetoga stoljeća, a koji je održan u Zajednici Talijana.

U organizaciji udruge Moto iz Beograda, a u suradnji s Koordinacijom Srba u Istri, upriličen je koncert koji posjetiteljima želi predstaviti srpsku kulturnu baštinu, djela srpskih stvaratelja i izvođača priznatih u svijetu.

Nastupili su Nataša Jović Trivić mezosopranistica, Marija Lazić oboa, Vanja Đorđević flauta, Gorana Ćurgus harfa i Milivoje Veljić klavir, priznati glazbenici, članovi opere i orkestra Narodnog pozorišta iz Beograda.

Ovim programom Koordinacija Srba u Istri kao organizator daje doprinos u očuvaju kulturnog identiteta u Puli i Istri.

Na repertoaru su bila djela Ivana Jevtića „Sonata za flautu i harfu“, Dejana Despića „Dubrovački kanconijer“ – ciklus pjesama za mezzosopran i klavir i „Meditacija na staru narodnu pesmu“ za obou i harfu, te potom djela Dušana Radića „Improvizacija“ za flautu i harfu te „Sonatina“ za obou, flautu i klavir.

Na taj način publika je mogla odslušati glazbe suvremenih srpskih skladatelja koje inače nema mogućnosti čuti, a sve tu u interpretaciji renomiranih glazbenika koji su završili prestižne škole i akademije te dobitnici su nagrada i priznanja za svoj rad i stvaralaštvo.

Uz to, valja napomenuti da pulska publika ima rijetko mogućnost slušati kako zvuči ljupki zvuk harfe. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter