Koncert Puhačkog orkestra u INK-u

Puhački orkestar Grada Pule (M. ANGELINI)
Puhački orkestar Grada Pule (M. ANGELINI)

Večeras u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula nastupa Puhački orkestar grada Pule. Ovaj tradicionalni zimski glazbeni događaj - u sklopu manifestacije Prosinac u gradu - izvođači svojoj publici kao i uvijek dosad poklanjaju.

U organizaciji Puhačkog orkestra i SAKUD-a Pula, uz suorganizatora INK te pokroviteljstvo Grada Pule, koncertna će večer posjetiteljima ponuditi raznolik program. Dirigiraju Ante Dobronić i Branko Okmaca, a solistice su Vesna Nežić Ružić i Samanta Stell, koje ove godine obilježavaju 40 i 20 godina umjetničkog djelovanja.

Vesna Nežić Ružić će izvesti dvije pjesme koje su Branko Okmaca i Vladimir Mustajbašić aranžirali posebno za ovaj koncert, a Samanta Stell će nastupiti s "Fičfiričem", skladbom za piccolo solo i orkestar Bojana Adamiča. Pulski puhači pridružuju se čestitkama Anelidima u povodu njihove 50. obljetnice pjesmom "Mala Kety". Program nadalje donosi božićne pjesme, filmske teme i latino-američke ritmove, među kojima i istaknutu skladbu "Danzon br.2" meksičkog skladatelja Artura Márqueza.

Za vizualizaciju koncerta zaduženi su Daniel i Iva, kroz program će voditi Gabrijela Peruško Pujas, a ulaz je slobodan.

Puhački orkestar grada Pule, osnovan 1993. godine, simfonijskog je tipa, sa šezdeset glazbenika svih generacija. Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter