Koncert, predstava na Placi, sportske igre i još mnogo zabave

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

U povodu obilježavanja Dana Općine Medulin koji ove godine "pada" u nedjelju 12. lipnja, Općina je u suradnji s ustanovama i udrugama sa svog područja pripremila bogat i raznolik osmodnevni program te razna glazbena, zabavna, kulturna, sportska te edukativna događanja. Program je započeo jučer koncertnom promocijom novog albuma "Vrime gre" medulinske grupe Sakramenski na Placi u Medulinu.

U Zavičajnoj galeriji Crnobori u Banjolama, večeras s početkom u 18 sati svečano će se otvoriti izložba pod nazivom "25. godina Sunčice", kojom Dječji vrtić Sunčica iz Banjola obilježava 25. godina svog rada. Sutra će se održati sportska i rekreativna događanja u prirodi koja započinju u 12 sati u Banjolama, na kompleksu NK Banjola gdje Udruga mladih Banjola Frašker, organizira tradicionalne, 5. po redu Sportske igre Banjola.

Boćarski klub Vinkuran će na sportskom igralištu Vinkuran, s početkom u 17 sati otvoriti natjecanje u boćanju u sklopu sportskog dana. Također, sutra u Premanturi se u organizaciji JU Kamenjak s početkom u 19 sati održava 2. Noć kukaca, u sklopu koje će posjetitelji moći sudjelovati na predavanju i radionicama u Kući prirode (u zgradi stare Škole na Placi u Premanturi), a po završetku će organizirano, uz vodstvo moći posjetiti Kamenjak u noćnoj potrazi za leptirima i drugim kukcima.

U večernjim satima u nedjelju, točnije u 21 sat, na Placi u Medulinu, Općina za svoje mještane i posjetitelje organizira predstavu na otvorenom, te dovodi uspješnu komediju "Profesore dajte dva", u kojoj glumi Željko Konigsnecht - Keno. U ponedjeljak 13. lipnja, nakon Svečane sjednice Općinskog vijeća na Placi će od 19 sati svoje aktivnosti i rad prezentirati udruge s područja Općine, popratni uz kulturno - zabavni program te gastro ponudu. Kreativne udruge MedulinArt, Studio Valeria, Rotonda, DKUS Mendula, udruga Sakramenski, Plesni studo Pirueta, udruga Format i drugi, svojim će aktivnostima, točkama i radovima obogatiti ovu slavljeničku večer Općine na Medulinskoj placi.

U utorak, 14. lipnja održat će se svečano otvorenje Centra brodogradnje Goran Mikovilović u Premanturi, s početkom u 17.30 sati, a u 19 sati će u Društvenom domu u Pješčanoj Uvali svoju novu publikaciju "Iskrice moga zavičaja" predstaviti Dječji vrtić Medulin, uz program u kojem će sudjelovati djeca vrtića te učenici OŠ dr. Mate Demarin koji će s članovima udruge Agromediterana predstaviti svoje raznovrsne radove.

U srijedu 15. lipnja Pomer će biti domaćin promocije nove knjige autorice Marije Družeta, pod nazivom "U šenju ot rib - kanat bilih oblutki", a koja će se održati u restoranu Miramare, s početkom u 19 sati. Proslava završava u četvrtak, 16. lipnja kada će se s početkom u 18 sati u prostorima DV Medulin u Medulinu organizirati opraštaj od predškolaraca u svečanoj završnici pedagoške 2015./2016 godine. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter