Koncert polaznika radionica Arena International


Sinoć je u pulskoj Zajednici Talijana održan koncert polaznika glazbenih radionica Arena International, koji su pokazali što su sve usvojili tijekom proteklih nekoliko dana.

Nisu nastupili svi polaznici, već samo dio njih, budući da je svake večeri predviđen koncert predstavljanja.

Andrea Musizza, koji se inače bavi i skladanjem, a svira bas flautu, odsvirao je svoje djelo "Haks" iz 1996. godine.

Potom je nastupio mladi pijanist Andrej Mirković (mentorica prof. Tatiana Šverko) te gitaristica Patricija Turnšek, koja je svirala solo, zajedno s Ivom Cerkvenik, te potom i kao članica trija s Cerkvenik i Katjom Klinc. Mentor im je bio prof. Žarko Ignjatović.

Tu su bile i mlade flautistice iz klase prof. Samante Stell: Lucia Burić i Kira Peročević te pjevačice pod mentorstvom prof. Mariagrazie Biancolin: Renate Sagmeister, Cristian Stefanutti i Silvia Taiariol.

Nakon toga su nastupili i pjevači iz klase prof. Marice Pernar: Iva Mihelić i Srđan Mijić te iz klase prof. Alessandra Svaba: Umberto Bassi, Tjaša Zidanić, Nika Kožar i Pierpaolo Cappuccili. Tu je bio i pijanist Andrea Furlan pod mentorstvom prof. Vladimira Mlinarića, kao i klarinetistica Anamarija Novak, čiji je mentor bio Tadej Kenig. (Napisala i snimila V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter