Koncert pazinskih Rožica 6. ožujka

Josip Šiklić, Marica Ursić, Nataša Kraljević i Franko Krajcar (M. R.)
Josip Šiklić, Marica Ursić, Nataša Kraljević i Franko Krajcar (M. R.)

Vokalna skupina Rožice održat će u četvrtak 6. ožujka s početkom u 18 sati koncert u velikoj dvorani pazinskog Spomen doma, najavio je na konferenciji za novinare Josip Šiklić, ravnatelj pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u kojoj djeluje ova vokalna skupina. Rožice djeluju od 2006. godine pod vodstvom profesorice Marice Ursić, a budući da su pjevačice učenice, kako završavaju školovanje, skupina često mijenja sastav. Stoga je ovo prigoda da se publika upozna s aktualnim sastavom i njihovim novim repertoarom rekao je Šiklić. Dodaje da će se koncert snimati i ako bude financijskih mogućnosti objaviti kao live album, njihov treći nosač zvuka.   

Uz Rožice na koncertu će nastupiti i Franko Krajcar sa svojom grupom Indivija, rekla je Ursić.

Rožice će se predstaviti pjesmama različitih žanrova iz raznih krajeva svijeta. Moći će se čuti pop, etno, world music, jazz i sve to višeglasno u zahtjevnim aranžmanima uz pratnju žive glazbe.

Uz Gimnaziju i strukovnu školu Jurja Dobrile i suorganizaciju Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu, ovaj glazbeni happening organizira novoosnovana udruga VocalIstra, koju je nedavno pokrenula Ursić. Rad udruge je usmjeren na glazbenu edukaciju, njegovanje multikulturalnosti, lokalnog izričaja i uključivanje mladih u zajednicu putem glazbe. (M. RIMANIĆ)    


Podijeli: Facebook Twiter