Koncert na Veloj šterni

Gosti iz Njemačke
Gosti iz Njemačke

Da glazba ne poznaje granice dokazali su članovi limene glazbe Glazbenog društva "Sokol" Buzet i mladenačkog orkestra Havixbeck iz Njemačke zajedničkim međunarodnim koncertom koji je održan na starogradskom trgu Vela šterna u Buzetu, jednom od najljepših trgova u Istri.

Sokolska limena glazba gostima se predstavila omiljenim programom dixie koračnica i skladbama veselih ritmova te je u tridesetak minuta odsvirala svojih sedam najizvođenijih skladbi.

Mladi njemački glazbenici uzvratili su domaćinima također tridesetminutnim nastupom. Koncertom u Buzetu njemački orkestar, koji broji oko 50 članova, završio je svoju dvotjednu mini-turneji po Istri i Dalmaciji. Boravak u Hrvatskoj omogućio im je Goethe institut iz Njemačke, a tijekom svoje prve hrvatske turneje nastupali su u Puli, Poreču, Buzetu i Pašmanu kod Zadra.

- Želja nam je bila stupiti u kontakt sa mladim hrvatskim glazbenicima, rekao je Branko Baf, profesor glazbenog, zemljopisa i vjeronauka na njemačkoj gimnaziji, rodom iz Istre. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter