Koncert istarskog pododbora HDGU-a

Nataša Dragun, Anka Kovač-Augustiny i Samanta Stell (Dejan ŠTIFANIĆ)
Nataša Dragun, Anka Kovač-Augustiny i Samanta Stell (Dejan ŠTIFANIĆ)

Koncert Istarskog pododbora Hrvatskog društva glazbenih umjetnika održan je u subotu navečer u pulskoj crkvi sv. Franje. Nastupili su uspješni glazbeni pedagozi koji samostalno te skupno koncertiraju, a odabrali su zanimljiv program kojim su ponovno osvojili publiku.

Vivaldijev "Koncert u g-molu" odsvirale su flautistice Samanta Stell i Nataša Dragun te fagotistica Anka Kovač-Augustiny – vrlo uvjerljivo i uigrano. Nakon njih je pijanistica Elda Krajcar Percan minijaturama Karola Pahora priredila hommage Nirvani Duraković, profesorici u pulskoj glazbenoj školi koja više nije među nama, no koja je ostavila neizbrisiv trag u obrazovanju generacija i generacija glazbenika, od kojih su danas mnogi uspješni glazbeni pedagozi te pijanisti.

Gitarist Žarko Ignjatović odsvirao je "Due movimenti“ Alojza Srebotnjaka, a pijanist Vladimir Mlinarić skladbu pulskog glazbenog pedagoga i skladatelja Branka Okmace "Impromptu", koju karakteriziraju male terce, potom "Diabolezzu" hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i "Nokturno 2" Andreja Missona.

Sve uigraniji Duo Nesactivm u sastavu pijanistice Jadranka Celić Bernaz i Aleksandra Golojka imao je na repertoaru Dvoraka, odnosno "Largo" iz simfonije "Iz novoga svijeta".

Uvijek vrlo precizno i nadahnuto, vibrafonist Vedran Vojnić odsvirao je "Looking back" Davida Friedmana, a darovita pijanistica Tatiana Šverko "Tri preludija" Georgea Gershwina.

I za kraj, notama poznatog impresionističkog španjolskog skladatelja Manuela de Falle, posvetio se Duo Accovoice, koji čine sopranistica Ljubov Judčenko Košmerl i harmonikaš Dražen Košmerl. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter