Koncert glazbenog prijateljstva

Koncert u Zajednici Talijana (D. Me.)
Koncert u Zajednici Talijana (D. Me.)

Proljetni koncert Hrvatsko-talijanskog društva Zagreb održan je u petak navečer u pulskoj Zajednici Talijana.

Predstavili su se flautistica Samanta Stell, klarinetistica Vedrana Dizdar, pijanistice Aleksandra Santin Golojka i Ana Debeljuh, tenori Hrid Matić i Zoran Tomaić i Gaj Matić Marović za klavirom.

Program se sastojao od glazbenih partitura iz raznih stilskih razdoblja, što su izvođači vrlo korektno i nadahnuto izveli. Koncert je započeo Sammartinijevom „Sonatom u G-duru“ za flauto i basso continuo op.12, br.4 u izvedbi dua Stell-Santin Golojka, a one su izvele i Chopinovu „Temu i varijacije na Rossinijevu temu“ te Donizettijevu „Sonatu za flautu i klavir“.

Trio Dizdar te Gaj Matić Marović i Hrid Matić interpretirali su Bellinijevu „Malinconiu“, „Vehne rože“ (Matić/Domjanić), kao i Tostijevu „' A vucchella“ i „Marechiare“.

Zoran Tomaić u pratnji Ane Debeljuh izveo je poznate „Non t'amo piu'“ i „L'ultima canzone“, kao i Bellinijevu „Fenesta che lucive“. Santin Golojka je odsvirala Satieovu „Je te veux“ i „Sinfonia no. 18„ (Conte S. Rota).

U programu je sudjelovao i Antonio Giudici recitatorskim objašnjenjem stihova arije.

Ovaj je proljetni koncert postao već tradicionalan te glazbeni je most između dviju obala Jadrana, stvoren trudom svih sudionika. (V. B)


Podijeli: Facebook Twiter