Koncert Eagles of Death Metal u veljači u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Amerićka rock skupina Eagles of Death Metal koja je imala koncert u dvorani Bataclan u trenutku džihadističkih napada 13. studenoga, vratit će se u Pariz i održati koncert 16. veljače, objavio je u srijedu njihov producent Nous Production.

"Sve osobe koje su bile u dvorani Bataclan 13. studenoga će biti pozvane" na taj koncert koji će biti održan u koncertnoj dvorani Olympia, u središtu Pariza, rekao je producent. Eagels of Death Metal, koji su nakon atentata prekinuli europsku turneju, kratko su se pojavili na pozornici u Parizu u prosincu uz U2 tijekom koncerta te irske skupine u dvorani Bercy.

Eagles of Death Metal će svirati 24. veljače u Lilllu 1. ožujka u Nimesu, dodaje se u priopćenju producenta.

"Nikada nije doveden u pitanje završetak našeg koncerta. Jedva se čekamo vratiti i nastaviti našu misiju, svirati rock'n'roll u svijetu", objasnio je vođa skupine Jesse Huges u priopćenju.

U dvorani  Olympia 16. veljače skupina namjerava završiti pariški koncert koji su napadači prekinuli ubivši 90 osoba. Nous Productions objašnjava da se poziv na koncert odnosi na osobe koje su bile u dvorani Bataclan 13. studenoga kao i obitelji žrtava atentata, a preostala mjesta će biti puštena u prodaju 20. siječnja.

Kalifornijska skupina je odsvirala samo dvije pjesme uz U2 u Beryju 7. prosinca i dan kasnije su otišli odati počast žrtvama pred Bataclan, dvoranu koja će u najboljem slučaju biti otvorena krajem 2016.

U zagrebačkoj Tvornici kulture Eagles of Death Metal nastupit će 19. veljače 2016. godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter