Koncert duhovne glazbe u crkvi sv. Josipa

Koncert studenata Odjela za glazbu pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile (V. BEGIĆ)
Koncert studenata Odjela za glazbu pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile (V. BEGIĆ)

Studenti Odjela za glazbu pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile priredili su sinoć cjelovečernji koncert duhovne glazbe u crkvi sv. Josipa. Jednosatnim su programom pokazali svoje umijeće u muziciranju i pjevanju, a treba pohvaliti i odabir programa duhovne glazbe, gdje su bili zastupljeni i skladatelji koji su djelovali ili i dalje djeluju u Istri.

Mogla su se tako čuti djela Antonia Smareglie, ali i Elde Krajcar Percan i Baskhima Shehua te svjetski poznatih kompozitora, koji su napisali neka od najljepših i najznačajnijih djela duhovne glazbe, od Domenica Scarlattija do Carla Marie Von Webera.

Predstavili su se Ženski vokalni ansambl Odjela za glazbu, harmonikaš Neno Atanasković, sopranistice Maja Orišković i Antonija Puček, Ženski vokalni kvintet Odjela za glazbu te Vokalni ansambl Odjela za glazbu. Glasovirska je pratnja bila povjerena profesorici Meliti Lasek.

Ženski vokalni ansambl, kao i vokalni kvintet djelovali su vrlo uigrano i uvježbano, usklađeno, s iznimnim osjećajem za svaku kadencu te za bogati kontrapunkt odabranih glazbi koje su bile i prilično zahtjevne za izvođenje.

Sopranistice Maja Orišković i Antonija Puček bile su suptilne izvođačice, s naglašenim osjećajem za izražavanje sadržaja svake pojedine skladbe. Neno Atanasković stvorio je sugestivan dijalog s harmonikom, pokazavši sve mogućnosti koje ovaj instrument nudi.

Koncert je završio nastupom izvrsnog vokalnog ansambla Odjela za glazbu, sa solistima, sopranisticom Antonijom Puček, altom Stellom Cimerman i harmonikašima Matejom Pranjić i Bartolom Buljanom.

Program su pripremila mr. art Sofija Cingula i mag. mus. Marija Vukoja. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter