Koncert Chiare Jurić i Josipa Dobrića na Sveučilištu

Sveučilište u Puli (Arhiva GI/M. MIJOŠEK)
Sveučilište u Puli (Arhiva GI/M. MIJOŠEK)

Mladi klaviristi Chiara Jurić i Josip Dobrić sinoć su održali kratak, ali iznimno bogat i emotivan koncert u Svečanoj dvorani Tone Peruška pulskog sveučilišta. Koncertnu večer započeo je Josip Dobrić koji je za početak svog glazbenog repertoara odabrao "Preludij i fugu u B-duru BWV 866" J. S. Bacha.

Uslijedile su izvedbe "Etide u a-molu, op.104 br. 3" F. Mendelssohna te Allegro iz Beethovenove "Sonate u E-duru op. 14. br. 1". Zacijelo najzanimljiviji dio njegovog nastupa bila je izvedba dva preludija (op. 11 br. 2 i op. 16 br. 2) A. Skrjabina.

Dobrić je svoj nastup završio zahtjevnom i prekrasnom "Toccatom" A. Khatchaturiana te je za nju i za sve što je prije nje izveo zaradio poduži aplauz.

Chiara Jurić je svoj nastup također započela J. S. Bachom, i to njegovim "Preludijem i fugom u d-molu WTK II". Nastavila je "Varijacijama u f-molu" J. Haydna te zahtjevnom i uzbudljivom "Etidom u d-molu op. 33" S. Rachmanninova.

Svoju je koncertnu ponudu zatvorila djelima F. Chopina ("Etida op. 10 br. 8" i "Balada u As-duru") što joj je priskrbilo srdačan aplauz publike.

Oduševljenje prisutnih bilo je zaista veliko pa su se izvođači morali vratiti na binu da bi ih publika nagradila još jednim zajedničkim aplauzom.

Josip Dobrić rođen je u Puli 1997. godine. Glazbenu školu upisuje 2005. godine i započinje učenje klavira u klasi profesorice Željke Savretić, a od 2008. nastavlja učenje u klasi profesorice Snježane Demarin.

Chiara Jurić rođena je u Puli 1992. godine, a učenje klavira započinje u šestoj godini u klasi profesorice Snježane Demarin. Od 2009. nastavlja školovanje i maturira u riječkoj Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u klasi profesora Vladimira Babina.


Podijeli: Facebook Twiter