Koncert Bruna Krajcara gradu na poklon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Pule Boris Miletic i predsjednik Gradskog vijeca Denis Martincic te procelnik kabineta župana Miodrag Cerina primili su u srijedu u pulskoj Komunalnoj palaci poznatog glazbenika i skladatelja Bruna Krajcara.

Prijem je organiziran u povodu proslave 30. godišnjice njegove prve zapisane i javno izvedene klavirske skladbe te koncerta koji ce se, kao poklon gradu Puli, održati u Istarskom narodnom kazalištu u petak, s pocetkom u 20.30 sati. Nažalost, kako je receno, ulaznica više nema.

Miletic i Cerina Krajcaru su se zahvalili, kako su naveli, ne samo na bogatom stvaralaštvu vec što je, prije svega, veliki covjek i humanist koji je uvijek spreman pomoci.

Krajcar je otkrio da je svoju prvu pjesmu naime skladao vec kao desetogodišnjak. S kompozicijom posvecenoj majci nastupio je kao polaznik Glazbene škole u povodu tadašnjeg dana Republike.

Inace, svoj je prvi nosac zvuka objavio 1992. godine, a u svojoj je bogatoj karijeri napisao više od 400 skladbi.

Na koncertu ce, kako je naveo, ugostiti i neke od svojih prijatelja s estrade, poput Josipe Lisac i Olivera Dragojevica, a za kraj sprema i posebno iznenadenje. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter