Koncert Big Banda: Božić i posveta Diani Schuur

Koncert Big Banda Pula u Domu hrvatskih branitelja
Koncert Big Banda Pula u Domu hrvatskih branitelja

Koncert Big Banda Pula održan je sinoć u velikoj dvorani Doma hrvatskih branitelja na čijem su repertoaru bili blagdanski klasici, ali i pjesme s kojima se proslavila američka jazz pjevačica Diane Schuur.

Koncerti Big Banda Pula uvijek privuku brojnu publiku pa se i sinoć u DHB-u tražilo mjesto više. Voditeljica večeri Tijana Vukić je publiku uvodila u glazbene numere koju je Big Band Pula u startu oduševio s izvedbom "Hobo Flatsa" Olivera Nelsona.

Krenuo je potom neizbježni božićni dio s dva neprikosnovena klasika: "White Christmas" Irvinga Berlina i "Have Yourself a Merry Little Christmas" Hugha Martina i Ralpha Blanea, a ovu potonju začinila je solistička bravura tromboniste Mirona Hausera.

Drugi dio koncerta bio je posvećen Diani Schuur – jazz pjevačici i pijanistici koja je rođena prije 60 godina. Schuur je slijepa od rođenja, a surađivala je i bila je na turnejama s velikanima kao što su Quincy Jones, Stan Getz, B. B. King, Dizzy Gillespie, Ray Charles i Stevie Wonder. Zadaća da otpjeva uspješnice s kojima se Schuur proslavila pripala je Almi Dželil koju je publika konstantno bodrila aplauzima nakon svake izvedbe.

Hitovi koji su uslijedili bili su "Caught a Touch of Your Love", "Only You", "Travelin' Light", "Besame Mucho", "Until I Met You", "We'll Be Together Again", "I Just Found Out About Love", "Come Rain Or Come Shine" i "Deedles Blues" koju je napisao Morgan Ames i posvetio ju Diani Schuur čiji je nadimak bio Deedles.

Koncert Big Banda Pula ponovo je zadovoljio apetite publike pa je za pretpostaviti da će ova glazbena kombinacija pod vodstvom trubača Branka Sterpina i dalje nizati uspjehe. Besplatan koncert održan je u organizaciji Puhačkog orkestra grada Pule i SAKUD-a Pula, a pokrovitelj je Grad Pula. (B. VINCEK; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter